Tetszett a cikk?

Az SZDSZ nem fogja megszavazni a jövő évre elfogadott személyi jövedelemadó tábla módosítását - közölte kedde este Kuncze Gábor, a szabad demokrata párt elnöke.

A pártelnök a tv2 kedd esti hírműsorában emlékeztetett rá, hogy az SZDSZ korábban már többször is hangoztatta, nem járulnak hozzá a 2004. évi adótábla, a személyi jövedelemadó csökkentés elhalasztásához. A kabinet ülésén a kormány SZDSZ-es miniszterei is jelezték, hogy a párt nem tud ehhez hozzájárulni - mondta Kuncze Gábor, aki szerint a kérdés a kormányülésen is nyitva maradt.
Azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnök és az MSZP szerint az adócsökkentés forrásait az SZDSZ-nek kellene megtalálnia, úgy fogalmazott: jelenleg van egy helyzet, aminek a megváltoztatását nem javasolták, sőt, nem is akarják, hogy megváltozzon. "Ha másnak van más javaslata, keresse meg ahhoz a megfelelő megoldásokat" – mondta a pártelnök, hozzátéve: ez esetben az SZDSZ felajánlja segítségét.
Kedden az SZDSZ ügyvivői testülete úgy foglalt állást, hogy a párt és a parlamenti frakció álljon ki az adócsökkentési elképzelések és a már elfogadott jövő évi személyijövedelemadó-tábla mellett. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Íme a magyar kéz által rajzolt kombi Mercedes EQS luxus-villanyautó

Íme a magyar kéz által rajzolt kombi Mercedes EQS luxus-villanyautó

Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalép az Európai Szuperligától

Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalép az Európai Szuperligától

Budapesten át utazhatott két orosz ügynök a csehországi robbantáshoz

Budapesten át utazhatott két orosz ügynök a csehországi robbantáshoz