Tetszett a cikk?

Csaknem 250 millió forintos adócsalással vádolja az V. és XIII. Kerületi Ügyészség a jogerős szabadságvesztését töltő Tasnádi Pétert. A vád szerint a vállalkozó adóbevallásában nem szerepeltette egy négy évvel ezelőtti ingatlaneladásból származó 620 milliós bevételét.

Tasnádi nem jelentette a II. kerületi, szemlőhegyi ingatlanának 1999-es eladásából származó 620.9 milliós bevételét, így több mint 248 millió forint adót nem fizetett meg - közölte Borbély Zoltán szóvivő, aki szerint az ügyészség indítványozza az ingatlanra elrendelt zár alá vétel fenntartását. Az ügyészségnek a Pesti Központi Kerületi Bíróságra benyújtott vádirata taglalja az ingatlannal kapcsolatos különféle szerződéskötéseket is.
A vádemelési javaslatot június 6-án küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (ORFK SZBEI), a bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.
Bolcsik Zoltán dandártábornok, az ORFK SZBEI vezetőjének akkori tájékoztatása szerint a nyomozást a rendőrség február 27-én már egyszer befejezte, s az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek, azonban Tasnádi Péter és védője bevont egy újabb adószakértőt, aki a gyanúsított álláspontját támogató véleményt adott. Ekkor pótnyomozásra kapta vissza az ügyet az ORFK SZBEI, ahol újabb szakértőt kértek fel. Az ő szakvéleménye alapján ismét lezárták az ügyet, majd vádemelési javaslattal az iratokat megküldték a Fővárosi Főügyészségnek.
A Legfelsőbb Bíróság tavaly decemberben ítélte négy és fél éves szabadságvesztésre Tasnádi Pétert adócsalás vétsége, illetve felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

Erős földrengés volt Görögországban, sok épület romba dőlt

Erős földrengés volt Görögországban, sok épület romba dőlt

Új ikonok érkeznek a Windows 10-be, de más újítás is várható

Új ikonok érkeznek a Windows 10-be, de más újítás is várható