Tetszett a cikk?

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) június 25-i közgyűlésén történt szervezeti és működési szabályzat (szmsz) módosításával kapcsolatban okirat-hamisítás alapos gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség. Az ügyben még nincs gyanúsított.

A nyomozás ismeretlen tettes ellen indult - mondta Kormos Endre alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya sajtóalosztályának vezetője. A tanúkihallgatás és az adatgyűjtés jelenleg is tart. A testület korábbi közgyűlésein hozott határozatokat is ellenőrizve folytatja rendőrség az eljárást, de konkrét gyanúsítottja még nincs az ügyben.
Kertész Lóránt OCÖ-képviselő július 15-én tett feljelentést, a BRFK Nyomozó Főosztály Gazdaságvédelmi Osztálya pedig a hónap utolsó napján rendelte el a nyomozást. A rendőrség szerint megalapozott a gyanú, hogy az OCÖ június 25-i közgyűlésén kiosztott szmsz olyan szabályokat tartalmaz, amelyeket a testület nem fogadott el. Amennyiben bebizonyosodik az okirat-hamisítás ténye, külön vizsgálat tárgya lesz az is, történt-e törvénysértés azzal, hogy egy új aláírási címpéldánnyal vettek fel különböző összegeket az OCÖ pénzét kezelő bankban.
Kertész Lóránt, az OCÖ korábbi, gazdasági ügyeket intéző alelnöke július 15-én úgy nyilatkozott, hogy a március 29-én, Mátrafüreden tartott közgyűlés jegyzőkönyvének egyik hitelesítője volt. Az "akkori közgyűlés teljes hangfelvétele alapján, az időközben elkészített jegyzőkönyv aláírása előtt vettem észre, hogy a Kolompár Orbán által összehívott június 25-i rendkívüli közgyűlésen, valamint a sajtóban, olyan szmsz módosításokra hivatkoztak a közgyűlést összehívók, amely nem tartalmazta, hogy az ügyvezető elnök jogszerűen hívhatta össze a képviselő testületet" - mondta Kertész Lóránt. Véleménye szerint ezért a júniusi közgyűlésen hozott határozatok nem érvényesek, és jogtalanul mozdították el Horváth Aladárt elnöki pozíciójából.
Horváth Aladár július 9-én Kiss Péter kancelláriaminiszterhez fordult állásfoglalásért a személyét érintő határozatokkal kapcsolatban. Kérte, alkossanak véleményt a június 25-i közgyűlésen hozott változások és döntések törvényességéről, az OCÖ legitim, törvényes működése, a jogi probléma megoldása érdekében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rossz hír jött azoknak, akik USB-C töltőt szeretnének az iPhone-ra

Rossz hír jött azoknak, akik USB-C töltőt szeretnének az iPhone-ra

Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

Évi több száz milliárd dollárt bukik a világ, mert nincs szemüvege mindenkinek, akinek kell

Évi több száz milliárd dollárt bukik a világ, mert nincs szemüvege mindenkinek, akinek kell