Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) június 25-i közgyűlésén történt szervezeti és működési szabályzat (szmsz) módosításával kapcsolatban okirat-hamisítás alapos gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség. Az ügyben még nincs gyanúsított.

A nyomozás ismeretlen tettes ellen indult - mondta Kormos Endre alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya sajtóalosztályának vezetője. A tanúkihallgatás és az adatgyűjtés jelenleg is tart. A testület korábbi közgyűlésein hozott határozatokat is ellenőrizve folytatja rendőrség az eljárást, de konkrét gyanúsítottja még nincs az ügyben.
Kertész Lóránt OCÖ-képviselő július 15-én tett feljelentést, a BRFK Nyomozó Főosztály Gazdaságvédelmi Osztálya pedig a hónap utolsó napján rendelte el a nyomozást. A rendőrség szerint megalapozott a gyanú, hogy az OCÖ június 25-i közgyűlésén kiosztott szmsz olyan szabályokat tartalmaz, amelyeket a testület nem fogadott el. Amennyiben bebizonyosodik az okirat-hamisítás ténye, külön vizsgálat tárgya lesz az is, történt-e törvénysértés azzal, hogy egy új aláírási címpéldánnyal vettek fel különböző összegeket az OCÖ pénzét kezelő bankban.
Kertész Lóránt, az OCÖ korábbi, gazdasági ügyeket intéző alelnöke július 15-én úgy nyilatkozott, hogy a március 29-én, Mátrafüreden tartott közgyűlés jegyzőkönyvének egyik hitelesítője volt. Az "akkori közgyűlés teljes hangfelvétele alapján, az időközben elkészített jegyzőkönyv aláírása előtt vettem észre, hogy a Kolompár Orbán által összehívott június 25-i rendkívüli közgyűlésen, valamint a sajtóban, olyan szmsz módosításokra hivatkoztak a közgyűlést összehívók, amely nem tartalmazta, hogy az ügyvezető elnök jogszerűen hívhatta össze a képviselő testületet" - mondta Kertész Lóránt. Véleménye szerint ezért a júniusi közgyűlésen hozott határozatok nem érvényesek, és jogtalanul mozdították el Horváth Aladárt elnöki pozíciójából.
Horváth Aladár július 9-én Kiss Péter kancelláriaminiszterhez fordult állásfoglalásért a személyét érintő határozatokkal kapcsolatban. Kérte, alkossanak véleményt a június 25-i közgyűlésen hozott változások és döntések törvényességéről, az OCÖ legitim, törvényes működése, a jogi probléma megoldása érdekében. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Harmadik napja tüntetnek a Kossuth téren - percről percre

Harmadik napja tüntetnek a Kossuth téren - percről percre

Orbán Viktor sem remélhetne nagyobb káoszt: anarchia a briteknél és az EU-ban is

Orbán Viktor sem remélhetne nagyobb káoszt: anarchia a briteknél és az EU-ban is

Adventi irodalmi naptár - december 14.

Adventi irodalmi naptár - december 14.

Strasbourgi terrortámadás: háromra emelkedett az áldozatok száma

Strasbourgi terrortámadás: háromra emelkedett az áldozatok száma

7,5 milliárd forintos egészségügyi beszerzés jön a honvédségnél

7,5 milliárd forintos egészségügyi beszerzés jön a honvédségnél

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel