Meghallgatta a rendőrség szerdán a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét az irodájába eljuttatott fenyegető levéllel kapcsolatban; Szász Károlynak nincs elképzelése arról, hogy ki fenyegethette meg őt és családját. A levél tartalmát még elemzik, de a rendőrség reméli, két héten belül több konkrétum is kiderül a feladó kilétéről.

A rendőrség vizsgálja, miként kerülhetett a PSZÁF tevékenységét bemutató nyomtatvány hátoldalára írott, és bélyeg nélkül hétfőn reggel kézbesített, Szász Károlyt és családját életveszélyesen fenyegető levél az elnök irodájába - mondta Bodnár Zsolt alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Nyomozó Főosztályának vezetője. Bodnár hozzátette: a PSZÁF elnöke a meghallgatáson elmondta, hogy minden levél a központi postafiókba érkezik.
A rendőrség nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy a belső postai elosztást követően "valaki belenyúlt a rendszerbe". A levél tartalmát a rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánja nyilvánosságra hozni, arról Bodnár Zsolt csak annyit árult el, hogy egy "diktált írás" lehet az előzetes grafológusi vélemény szerint. A rendőrség elképzelhetőnek tartja azt is, hogy a PSZÁF elnökének médiaszerepléseivel lehet összefüggésben a fenyegetés. A levél tartalmát még elemzik, remélhetőleg két héten belül több konkrétum is kiderül a feladó kilétéről - mondta Bodnár Zsolt.
A rendőrségnek jelenleg nincs olyan információja, hogy korábban, vagy a levél kézbesítését követően újból megfenyegették-e Szász Károlyt, illetve a családját. A főosztályvezető úgy véli, a Szász Károly családja számára elrendelt védelmet "a szükséges és megfelelő módon biztosítja a rendőrség". (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
„A producerem eleinte sikított, hogy ne”

„A producerem eleinte sikított, hogy ne”

Nem sikerült megbuktatni a lengyel kormányt

Nem sikerült megbuktatni a lengyel kormányt

Gundel Takács Gábor felméri, hol tart ma az általános tájékozottság

Gundel Takács Gábor felméri, hol tart ma az általános tájékozottság

Szabadon engedték a Momentum rabosított alelnökét

Szabadon engedték a Momentum rabosított alelnökét

Őrület volt az Ajax–Bayern, kikapott a Juventus és a Manchester United

Őrület volt az Ajax–Bayern, kikapott a Juventus és a Manchester United

Kedves szülők, nem jól csinálják! Sokan félreértik, miről kéne beszélgetni a gyerekkel

Kedves szülők, nem jól csinálják! Sokan félreértik, miről kéne beszélgetni a gyerekkel