Tetszett a cikk?

Meghallgatta a rendőrség szerdán a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét az irodájába eljuttatott fenyegető levéllel kapcsolatban; Szász Károlynak nincs elképzelése arról, hogy ki fenyegethette meg őt és családját. A levél tartalmát még elemzik, de a rendőrség reméli, két héten belül több konkrétum is kiderül a feladó kilétéről.

A rendőrség vizsgálja, miként kerülhetett a PSZÁF tevékenységét bemutató nyomtatvány hátoldalára írott, és bélyeg nélkül hétfőn reggel kézbesített, Szász Károlyt és családját életveszélyesen fenyegető levél az elnök irodájába - mondta Bodnár Zsolt alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Nyomozó Főosztályának vezetője. Bodnár hozzátette: a PSZÁF elnöke a meghallgatáson elmondta, hogy minden levél a központi postafiókba érkezik.
A rendőrség nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy a belső postai elosztást követően "valaki belenyúlt a rendszerbe". A levél tartalmát a rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánja nyilvánosságra hozni, arról Bodnár Zsolt csak annyit árult el, hogy egy "diktált írás" lehet az előzetes grafológusi vélemény szerint. A rendőrség elképzelhetőnek tartja azt is, hogy a PSZÁF elnökének médiaszerepléseivel lehet összefüggésben a fenyegetés. A levél tartalmát még elemzik, remélhetőleg két héten belül több konkrétum is kiderül a feladó kilétéről - mondta Bodnár Zsolt.
A rendőrségnek jelenleg nincs olyan információja, hogy korábban, vagy a levél kézbesítését követően újból megfenyegették-e Szász Károlyt, illetve a családját. A főosztályvezető úgy véli, a Szász Károly családja számára elrendelt védelmet "a szükséges és megfelelő módon biztosítja a rendőrség". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói

74 ezer oltásra jelentkezett magyarnak küldenek ki SMS-t, ez lesz benne

74 ezer oltásra jelentkezett magyarnak küldenek ki SMS-t, ez lesz benne