Medgyessy Péter miniszterelnök az MSZP elnökségének csütörtöki ülésén azt hangsúlyozta: meg kell őrizni a kormány és a szocialista párt morális alapját. A zárt tanácskozáson történteket ismertető Kovács László pártelnök az ülést követő sajtótájékoztatón kijelentette: "a Magyar Szocialista Pártnak nincsenek ügyei".

A K and H brókercégével kapcsolatban Kovács úgy fogalmazott: a rendőrség feladata, hogy kiderítse, "kik sikkasztottak, kik mostak pénzt". A sportminiszter korábbi ingatlanvásárlásait ért kritikákról szólva Kovács elmondta: amit Gyurcsány Ferenc üzletemberként tett, az az üzleti morált érinti, és miniszteri feladataival nincs összefüggésben. A pártelnök szerint az elnökség ülésén az merült fel, hogy "ha Gyurcsány Ferencnek van mondanivalója, akkor azt akár az elnökség, a frakcióelnökség és a választmányi vezetés, vagy akár a frakció kész meghallgatni".
A sportminiszterrel kapcsolatos elnökségi állásponttal a testület ülésén jelen lévő, a sportminiszter ingatlanszerzéseit korábban firtató Jánosi György választmány elnök is egyetértett. (Jánosi korábban egy televíziós műsorban sürgette, hogy tisztázzák a "gyanúsnak nevezhető" ügyeket, például a jelenlegi sportminiszter korábbi ingatlanvásárlását, illetve a K and H brókercégének botrányát.)
Kovács László a sajtótájékoztatón bírálta az ellenzéket, mert - mint mondta - olyasmit kér számon a kormányon, amit az előző ciklusban a Fidesz vezette kabinet nem engedett napirendre tűzni, vagy "kifejezetten elszabotált". A pártelnök példaként a 13. havi nyugdíjat és a kettős állampolgárságot említette. A szocialista párt elnöke azért is kritizálta az ellenzéket, amiért augusztus 20-án "nagyon sok olyan elem hangzott el ellenzéki politikusok ünnepinek nevezett, de korántsem ünnepi hangulatú beszédeiben", amelyik nem kapcsolódik az állami ünnephez. Arra hívta fel a pártokat, hogy egymás "bemocskolása" helyett abban versenyezzenek, ki tud többet tenni az ország zökkenőmentes európai uniós csatlakozása érdekében. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A nap hirdetése: Egy Toyota, amiben akár szaunázni is lehet

A nap hirdetése: Egy Toyota, amiben akár szaunázni is lehet

Vagyonmentés és B-terv második útlevéllel?

Vagyonmentés és B-terv második útlevéllel?

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

Michelle Obama még a Mikulás előtt is táncra perdült

Michelle Obama még a Mikulás előtt is táncra perdült

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Rákapcsol a Samsung, az Infinity O után jönnek az Infinity U és V képernyők a telefonokba

Rákapcsol a Samsung, az Infinity O után jönnek az Infinity U és V képernyők a telefonokba