Tetszett a cikk?

Az ORFK sajtóosztálya a hvg.hu-nak sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta azt a lapértesülést, miszerint a Keller László államtitkár feljelentése után indított nyomozás keretében az ORFK a szeptember 8-án kezdődő héten gyanúsítottként akarja kihallgatni Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét.

A PSZÁF Keller által szabálytalannak tartott kifizetéseivel összefüggésben az ORFK egyrendbeli, jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett – mintegy 15 millió forint vagyoni hátrányt okozó – hűtlen kezeléssel, valamint 56 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége elkövetésének gyanúsítottjaként hallgatná ki Szászt, írja a Népszabadság. Az lap információját az ORFK sajtóosztálya a hvg.hu-nak sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta.
A napilap értesülése szerint a rendőrség legutóbb augusztus 21-én jelezte, elérkezettnek látja az időt Szász meggyanúsítására, az ügyészség azonban azzal az indokkal utasította el a tervet, hogy 53 PSZÁF-dolgozó közül csak tizenkettőnek a vallomása támasztja alá azt a feljelentésben megfogalmazott feltevést, miszerint a felügyeletnél olyan feladatok elvégzéséért is fizettek juttatásokat külön szerződés alapján, amelyek ellátása az ott dolgozóknak köztisztviselői munkaköri kötelességük volt.
Az ügyészség szerint pontosítani kell, hogy valóban ugyanazért a munkáért fizettek külön szerződés alapján juttatást a dolgozóknak, amelyek elvégzése munkaköri kötelességük lett volna. Az ügyészség utasította a nyomozókat, hogy minden érintett valamennyi szerződésével kapcsolatban gyűjtse be azokat az iratokat, melyekből kiderül, hogy mi volt az ügyben érintett dolgozók – akik többnyire a PSZÁF vezető munkatársai – munkaköri kötelessége, és milyen feladatokat láttak el külön szerződés alapján fizetett juttatásokért, írta a napilap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

Folytatni kell a méregdrága hólapátolás miatti nyomozást

Folytatni kell a méregdrága hólapátolás miatti nyomozást

Egri János: „Ha nem 18 órában menne a propaganda, csak 12-ben, máris volna hat óra jó műsorokra”

Egri János: „Ha nem 18 órában menne a propaganda, csak 12-ben, máris volna hat óra jó műsorokra”