Tetszett a cikk?

Ősztől változatlanul hetente ülésezik az Országgyűlés - közölte Szili Katalin házelnök a négy parlamenti frakció képviselőivel történt megbeszélése után csütörtökön, a Parlamentben.

A hetenkénti ülésezés meghatározása kormánypárti egyetértéssel történt; az ellenzéki pártok képviselői ezt nem ellenzik - mondta az Országgyűlés elnöke. Herényi Károly, az MDF és Rogán Antal, a Fidesz képviseletében úgy fogalmazott: tudomásul vették, hogy a kormánypártok a heti ülésezés mellett döntöttek, de a két hétre szóló napirendi javaslatot nem fogják támogatni, mert házszabály-ellenesnek tartják. A megbeszélés résztvevői egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy tavasszal visszatérnek a kéthetenkénti ülésezési rend megvitatására.
Szili Katalin a hetenkénti ülésezési rend fenntartásának indoklásául a miniszterelnök által beterjesztett őszi jogalkotási tervben szereplő 50 törvényjavaslatot említette, köztük az alkotmány módosítását, az alkotmánybíróságról szóló törvényjavaslatot, az európai parlamenti választásokról szóló törvényjavaslatot, valamint a jövő évi adókról és a költségvetésről szóló előterjesztéseket. "Ilyen leterhelés mellett szükséges a heti ülésezési rend" - fogalmazott a házelnök.
A parlament őszi ülésezési rendjéről Herényi Károly frakcióvezető hétfői indítványa kapcsán tanácskoztak a pártok képviselői. Herényi javaslata szerint egyik héten a bizottságok üléseztek volna, míg a másik hét négy napján tartották volna a plenáris ülést. Herényi szerint így az Európai Parlamentben dolgozó képviselők jobban el tudnák látni feladataikat, és a vidéki képviselőknek több idejük jutna a választókerületi munkára. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fővárosi Fidelitas egykori elnöke lesz az új Tempus-főigazgató

A fővárosi Fidelitas egykori elnöke lesz az új Tempus-főigazgató

Harari: A Nagy Testvér most kezd el mindenkit figyelni

Harari: A Nagy Testvér most kezd el mindenkit figyelni

Pion István a Pesti Hírlap új főszerkesztője, változások a 168 Óránál

Pion István a Pesti Hírlap új főszerkesztője, változások a 168 Óránál