Tetszett a cikk?

Budapestre érkezett Mihail Kaszjanov orosz kormányfő, aki Medgyessy Péterrel főleg gazdasági kérdésekről folytatott tárgyalásokat, de szóba került a háború alatt Oroszországba hurcolt magyar műkincsek visszaszolgáltatásának kérdése is.

Közel tíz év szünet után Magyarországra érkezett az orosz kormányfő. A magyar és az orosz miniszterelnök találkozójuk során elsősorban gazdasági kérdéseket érintettek. Medgyessy Péter a tárgyalások kapcsán elmondta: Magyarország a piacgazdaság szellemének megfelelően szívesen látja a megfelelő ajánlatot tevő orosz vállalkozásokat és befektetőket, mint ahogyan a magyar gazdaság szereplői is azt várják, hogy ajánlataikat szívesen lássák az oroszországi beruházások területén.
Kaszjanov hozzátette: szorgalmazzák az orosz részvételt 4-es metró vonalának megépítésében, valamint a Dunaferr és a Mol Rt. részleges privatizációjában. Az orosz kormányfő úgy látta: a két ország közötti viszony érzékelhetően javult, amióta Medgyessy Péter áll a magyar kormány élén, így Vlagyimir Putyin orosz államfői magyarországi látogatása is lehetséges a jövő évben.
A két miniszterelnök olyan szakértői bizottság felállításáról is megállapodott, amely a háború alatt Oroszországba hurcolt magyar műkincsek visszaszolgáltatásával foglalkozik majd, Kaszjanov elképzelése szerint azonban ez csak a kölcsönösség jegyében történhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dicsőség a legyőzötteknek: Wittner Mária is felbukkant Orbán Viktor ünnepi videójában

Dicsőség a legyőzötteknek: Wittner Mária is felbukkant Orbán Viktor ünnepi videójában

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Koronavírusos lett Marsi Anikó és Osvárt Andrea

Koronavírusos lett Marsi Anikó és Osvárt Andrea