Tetszett a cikk?

Nem terheli felelősség a nemzetbiztonsági szolgálatokat amiatt, hogy a K and H Equitiesnél történt sikkasztás és az Inter-Európa Banknál történt pénzmosás több gyanúsítottja külföldön tartózkodik - jelentette ki Demeter Ervin (Fidesz), a parlament szakbizottságának keddi ülésén. Ugyanakkor elmondta, Tóth András államtitkár szerepe egyelőre nem világos az ügyben.

A nemzetbiztonsági szolgálatok nagyon sokat tettek a brókerbotrány felderítése érdekében - mondta az ellenzéki képviselő a zárt ülést követően. A nemzetbiztonsági bizottság - Tóth András politikai államtitkár meghallgatásával - kedden kezdte meg vizsgálódását a K and H Equities, illetve az Inter-Európa Bank ügyével kapcsolatban.
"A nemzetbiztonsági államtitkár magatartására, eljárására nem kaptunk egyértelmű választ, nem sikerült tisztázni, milyen szerepe van a K and H brókerbotrányban, illetve az Inter-Európa Bank pénzmosási ügyében" - jelentette ki a bizottság fideszes tagja. "Továbbra sem tudott Tóth András érdemi magyarázatot adni arra, miért találkozott olyan személlyel, akit a nemzetbiztonsági szolgálat megfigyelt" - mondta a fideszes képviselő az államtitkár és a brókerbotrány egyik gyanúsítottja, Kulcsár Attila korábbi találkozására utalva. A jelenlegi adatok alapján a nemzetbiztonsági szolgálat nem rendelkezik információkkal az off-shore cégek tulajdonosairól - tette hozzá.
Tóth András a négyórás meghallgatást követően újságíróknak elmondta: arról tájékoztatta a bizottság tagjait, milyen munkát végzett az elmúlt két és fél hónapban a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és a szakszolgálatok."Nem személyi kérdésekről, folyamatokról beszéltünk" - jelentette ki a politikus, aki szerint egyetértés volt a bizottságban abban, hogy az NBH és a szakszolgálatok "rendeltetésszerűen, a tőlük elvárható gondossággal" végezték feladatukat. Tóth hangsúlyozta: olyan típusú feljegyzéseket, amelyeket az ellenzéki politikusok - Kulcsár Attilával kapcsolatban - korábban bemutattak, továbbra sem ismer. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre biztosabb: a képernyő alatt térhet vissza az iPhone-okba a Touch ID

Egyre biztosabb: a képernyő alatt térhet vissza az iPhone-okba a Touch ID

Máris komoly károkat okozott a brit gazdaságnak a kilépés az EU-ból

Máris komoly károkat okozott a brit gazdaságnak a kilépés az EU-ból

Megvan a döntés a nyugdíjemelésről, novemberben több pénz jön

Megvan a döntés a nyugdíjemelésről, novemberben több pénz jön