Tetszett a cikk?

Súlyosbított ítéletében tényleges élefogytiglani szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla kedden a két halálos áldozatot és két életveszélyes sérülést követelő oktogoni lövöldözéssel vádolt fiatalember büntetését.

Bódi Zsoltot, aki 2000-ben, cselekménye elkövetésekor 25 éves volt, ez év februárjában első fokon a Fővárosi Bíróság életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy leghamarabb 35 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélőtábla az ügyészség álláspontját osztotta és úgy ítélte meg: Bódi Zsolt személye oly mértékben veszélyes a társadalomra, hogy indokolt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása.
Az eljárás adatai szerint a fiatalember 2000. július 4-én késő este összeveszett barátnőjével, majd öngyilkossági szándékkal egy engedély nélkül tartott pisztolyt vett magához. Bement egy VI. kerület Teréz körúti McDonald,s étterembe és egy-másfél méterről fejbe lőtt két huszonéves fiatalt, egy harmadikat mellbe. Közülük kettőt hátulról, menekülés közben. Ezután távozott a helyiségből, és az utcán hasba lőtte negyedik, 17 éves áldozatát. A meglőtt fiatalok közül kettő a kórházban meghalt, kettő pedig életveszélyesen megsebesült, egyikük jobb szemére megvakult. Bódi Zsolt egyik áldozatát sem ismerte, szörnyű tettére maga sem tudott ésszerű magyarázatot adni az eljárás során. A fiatalember a lövések után néhány perccel a tetthelytől nem messze önként megadta magát a rendőröknek, az eljárás során beismerő vallomást tett és rendre azt hangoztatta: megbánta tettét.
A jogerős ítélet indoklásában az ítélőtábla rámutatott: az elkövetett kiemelkedő súlyú bűncselekmény mellett igen csekély mértékben vehetők csak figyelembe az olyan enyhítő körülmények, mint például a büntetlen előélet, a beismerő vallomás vagy a súlyos, pszichopátiás személyiségzavar, amely azonban meg sem közelítette az elmebetegség szintjét és nem korlátozta az elkövetőt cselekménye társadalmi veszélyességének felismerésében.
A 28 éves Bódi Zsolt a jogerős ítélet szerint egész hátralévő életét büntetés-végrehajtási intézetben tölti. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bemutatott a traffipaxnak egy autós, hetvenötszörös bírságot kapott

Bemutatott a traffipaxnak egy autós, hetvenötszörös bírságot kapott

Michelle Obama a depressziójáról beszélt

Michelle Obama a depressziójáról beszélt

A békési falut letarolta a szerda esti vihar

A békési falut letarolta a szerda esti vihar