Tetszett a cikk?

A csepeli bíróság pénteken gyorsított eljárásban tárgyalja annak a tíz személynek az ügyét, akik csütörtökön hídfoglalásra készültek a Kvassy-hídnál. A tavalyi Erzsébet-hídi blokádot szervező Lelkiismeret '88 csoport azt állítja: a bejelentés nélküli csepeli demonstrációt nem ők szervezték.

Tízfős csoport készült csütörtökön - a csepeli kórház bezárása elleni tiltakozásul - a Kvassay-híd lezárására. A rendőrség - egy telefonos bejelentés alapján - vonult a hídhoz, s a demonstrálókat felszólította: hagyják el a helyszínt. "Az összegyűltek ezt megtagadták, lyukas zászlót bontottak és gyalázkodtak a rendőrökkel" – tájékoztatott az esetről a BRFK sajtóügyeletese.
Ezt követően a tíz embert a XXI. Kerületi rendőrkapitányságon állították elő, ellenük rendzavarás szabálysértése és a gyülekezési törvény megsértése miatt indítottak eljárást, s szabálysértési őrizetbe vették őket. A csepeli bíróság pénteken gyorsított eljárásban tárgyalja ügyüket - közölte a sajtóügyeletes.
Az eset után Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány azt mondta: a rendőrség nem vizsgálta a gyülekezés okait, a demonstrációt hivatalból fel kellett oszlatnia, mivel az nem volt bejelentve.
Tölgyesi Magdolna, a tavaly júliusi Erzsébet-hídi blokádot szervező Lelkiismeret ’88 Csoport tagja elmondta: bár értesültek a demonstrációról, s néhány tagjuk kinn is volt a helyszínen, a tüntetést nem ők szervezték. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra az angol első osztályban a Fulham

Újra az angol első osztályban a Fulham

Pár kattintással ön is élőben nézheti a Samsung mai nagy bemutatóját

Pár kattintással ön is élőben nézheti a Samsung mai nagy bemutatóját

Joe Biden a saját házából bejelentkezve fogja elfogadni az elnökjelöltséget

Joe Biden a saját házából bejelentkezve fogja elfogadni az elnökjelöltséget