Tetszett a cikk?

A jövő évben fölszámolják a Bakony Harci Helikopter Ezredet, s bezárják az alakulat szentkirályszabadjai repülőterét. Az érintett 1200 ember sorsa januárban dől el. A kormányzat a reptér mielőbbi továbbhasznosítását szeretné elérni.

A repülőtér bezárását Iváncsik Imre jelentette be kedden Veszprémben, a városi önkormányzat rendkívüli közgyűlésén. A Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára elmondta: a tárca azután döntött a Szentkirályszabadján működő helikopterbázis bezárásáról, hogy a szakmai bizottság a szolnoki, a kecskeméti és a pápai repülőtér megmaradását, s a többiek fölszámolását javasolta.
A képviselők, pártállástól függetlenül, bírálták a döntést, Dióssy László polgármester ugyanakkor hangoztatta: tudomásul kell venniük az ezred és a katonai repülőtér fölszámolását, de a kormányzat felelőssége, hogy rendeződjön a több mint ezer család sorsa, a repülőteret pedig csak akkor veszi át a város, ha ehhez a kormány anyagi támogatást ad. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

Emelkedett a szennyvízben a koronavírus mennyisége, megugorhat a fertőzöttek száma

Emelkedett a szennyvízben a koronavírus mennyisége, megugorhat a fertőzöttek száma

Ez történt: az NSA megüzente, jobb kikapcsolni a GPS-t a telefonokon

Ez történt: az NSA megüzente, jobb kikapcsolni a GPS-t a telefonokon