Tetszett a cikk?

A Magyar Rádió elnöke szerint eltávolítása a célja az őt érő támadásoknak; Kondor Katalin erről az általa felkért állambiztonsági szakértő hétfői sajtótájékoztatóján beszélt. A Népszava címú napilap hétfői számában ugyanakkor megszólaltatta Kondor állítólagos tartótisztjét.

"Szeretnék mindenkit megnyugtatni afelől, hogy nem lesz abbahagyva ez az ügy, nem fogják abbahagyni, amíg el nem távolítanak a Magyar Rádió elnöki székéből" - fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Kondor Katalin, hozzátéve: eddig is kibírta az ellene intézett támadásokat, zsarolási kísérleteket. Szakértője, Bálint László egykori állambiztonsági alezredes, kutató történész arról beszélt, a Népszava által nyilvánosságra hozott 6-os karton az abban végzett "manipulatív retusálások" ellenére összességében hitelesnek tekinthető. Megemlítette, hozzáértők szerint az előző rendszer titkosszolgálatainál fordult elő olyan eset, hogy "statisztikai alapon", tudtuk nélkül szerveztek be egyeseket, akárcsak az, hogy olyanok nem szerepeltek a nyilvántartásokban, akik úgy tudták, beszervezték őket.
Kondor Katalin állítólagos tartótisztjének nyilatkozatát közli hétfői lapszámában a Népszava. A neve elhallgatását kérő férfi Kondort "jól kiképzett, magas szakmai színvonalon dolgozó, fegyelmezett" titkos megbízottnak nevezi. A férfi szükség esetén a bíróság előtt is válllalja állításait – áll a napilapban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Serf András: Miért tiltsuk be Petőfit?

Serf András: Miért tiltsuk be Petőfit?

Orbán általános maszkviselést akar

Orbán általános maszkviselést akar