Tetszett a cikk?

"Nem hagyjuk, hogy az Országház a Fidesz homokozója legyen, amelyet a parlamenti csínyeken kívül semmire sem használ" - áll a szocialista frakció közleményében, amely megállapítja: a költségvetéshez benyújtott 1450 módosító indítvánnyal a Fidesz célja az érdemi munka megakadályozása.

"A szocialista frakció csodálkozik Szili Katalin optimizmusán, hogy a Fidesz-MPSZ által a költségvetéshez benyújtott 1450 módosító indítvánnyal összefüggésben tegnap azt mondta: reméli, hogy a legnagyobb ellenzéki párt nem arra törekszik, hogy ellehetetlenítse a népképviselet munkáját" - fogalmaz a szocialisták közleménye. "Nincs kétségünk afelől, hogy a Fidesz kormányon és most ellenzékben is megpróbálja mélyrepülésre kényszeríteni a Parlamentet, amellyel az a baja, hogy egyáltalán létezik. Ezt igazolja, hogy kormányra kerülése után a háromhetes ülésezési rend bevezetésével megakadályozta az Országgyűlés funkcióinak maradéktalan érvényesülését, valamint erre utal Orbán Viktor közelmúltban tett nyilatkozata is, amely szerint hasznosabb munkát végez, ha elmegy egy faluba harminc ember közé, mintha a Parlamentben elmond egy 'tizenkettő egy tucat' felszólalást. Azért egy jó beszéddel a Parlamentben is megmutathatná, mit is tud" - véli az MSZP-frakció.
A nyilvánvalóan obstrukciós céllal benyújtott nagyszámú módosító javaslattal, felelőtlen magatartásával a Fidesz késlelteti és veszélybe sodorja az uniós csatlakozás évének költségvetését - állapítja meg a nyilatkozat. "Afelől sincs kétségünk, jelenleg azon gondolkodnak, hogy - a tavalyi évhez hasonlóan - milyen ürüggyel hagyják majd el az üléstermet a televíziós közvetítés befejezése után, a várhatóan legalább 25 (!) órás zárószavazáson" - szögezi le a frakció közleménye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zsiguli sör: mutatjuk a gyönyörű díszdobozos orosz italt

Zsiguli sör: mutatjuk a gyönyörű díszdobozos orosz italt

Kihúzták a hatos lottó számait

Kihúzták a hatos lottó számait

Alig vannak menedékkérők a magyar követségeken az új szabályok bevezetése óta

Alig vannak menedékkérők a magyar követségeken az új szabályok bevezetése óta