Tetszett a cikk?

December 15-től Terták Elemér tölti be a Pénzügyminisztérium (PM) közigazgatási államtitkári posztját - közölte a tárca szerdán. A korábbi közigazgatási államtitkár, Thuma József 2003. október 1-jén közös megegyezéssel vált meg a PM-től.

Terták Elemér a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett 1978-ban, 1977-1982 között dolgozott első ízben a Pénzügyminisztériumban. Ezt követően 1982-től az Országos Tervhivatalban, majd két évig a Külkereskedelmi Minisztériumban tevékenykedett. 1988-89-ben a Magyar Hitelbank Rt. ügyvezető igazgatója volt, 1990-1992-ig elnök-vezérigazgatóként irányította az OTP Bank Rt-t. Ezután ügyvezetői igazgatói posztot töltött be az Országos Betétbiztosítási Alapnál, majd 6 évig vezérigazgatóként és az igazgatóság alelnökeként vezette a Daewoo Bank (Magyarország) Rt.-t. A Pénzügyminisztériumba legutóbb 2001-ben helyettes államtitkárként tért vissza, majd 2002. december 1-jén távozott onnan. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább tüntetnek Netanjahu ellen Izraelben

Tovább tüntetnek Netanjahu ellen Izraelben

Álmok, amelyek valós betegségeket jeleztek

Álmok, amelyek valós betegségeket jeleztek

Kiemelt figyelmet kap majd a környezetvédelem Jacinda Ardern következő ciklusában

Kiemelt figyelmet kap majd a környezetvédelem Jacinda Ardern következő ciklusában