Tetszett a cikk?

Szégyelli magát a kormány, és megköveti az adófizetőket a söjtöri kihelyezett kormányülés Budapestről rendelt ebédje miatt - mondta Kovács László külügyminiszter, az MSZP elnöke csütörtökön, az MTV Nap-kelte című műsorában.

Bár nem a kormánytagok döntöttek az ebédről, hanem egy referens, akinek ez a dolga, beismerik, hogy hiba volt a fővárosból, drágán hozatni az ételt - jelentette ki az elnök. Kovács László utólag úgy értékelte a történteket: "két pár virsli egy kis mustárral és tormával, és egy szelet barna kenyérrel (...) nagyon megfelelt volna". Fontos, hogy az eset tanulság legyen minden vezető számára: "ne urizáljon egy nehéz helyzetben lévő ország kormánya" - hangsúlyozta a pártelnök. Kovács László kérdésre válaszolva elmondta: tudomása szerint az ügynek már van felelőse, hiszen Kiss Péter kancelláriaminiszter azonnal vizsgálatot indított. A söjtöri ebéd felelőse minimum fegyelmit fog kapni - tette hozzá.
Gál J. Zoltán kormányszóvivő korábban a sajtóban megjelent híreket cáfolva azt nyilatkozta: a söjtöri kormányülés ebédjéről szóló híradások nem fedik a valóságot, a díszebéd bruttó 735 ezer forintba került, és száznál kevesebb embert láttak vendégül. A kormányszóvivő elmondta: a szervezők - miután a helyi önkormányzatot, majd a közeli kisvendéglőket kérték, hogy gondoskodjanak az ebédről, ám azok ezt nem vállalták - a közbeszerzési eljárások rendjének betartásával, szabadkézi vételi eljárással a legolcsóbb ajánlatot fogadták el. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

Az év eleje óta titkolja a kormány, hányan várnak idősotthoni elhelyezésre

Az év eleje óta titkolja a kormány, hányan várnak idősotthoni elhelyezésre

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma