Tetszett a cikk?

Újabb két hónappal meghosszabbították a Magyarországgal szemben fennálló orosz államadósság lebontása kapcsán indított nyomozást - közölte a rendőrség kedden.

"A rendőrök és a szakértők tovább vizsgálják a rendelkezésükre álló iratokat" - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság Pénzügyi Nyomozó Igazgatóságának bűnügyi főigazgatója, Szabó Mihály, aki emlékeztetett: az orosz államadósság ügyében július 21-én érkezett a rendőrségre a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentése, és a nyomozást július 23-i hatállyal rendelte el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Pénzügyi Nyomozó Igazgatósága ismeretlen tettes ellen a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt.

A pénzügyminiszter még ez év január 20-án, miután hazaérkezett Moszkvából - ahol orosz kollégájával aláírta a orosz államadósságról szóló egyezményt - közölte, hogy az orosz partner 82 millió dollárt utal át a teljes 92 millió dolláros, még megmaradt orosz államadósságból. László Csaba szerint a magyar fél számára egyértelmű volt, hogy a kérdést akkor lehet lezárni az Orosz Föderációval, ha a magyar kormány lemond az úgynevezett el nem számolt inkasszókról. Ezek azok az összegek, amelyeket az orosz nyilvántartás szerint különböző magyar szervezetek már korábban lehívtak, itthon azonban nem vonták le a nyilvántartott összegből azokat. A Kehi vizsgálata ezek sorsának feltárására irányult. A keresett pénz értéke kamatokkal együtt mintegy 76 millió dollár volt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabó Tímea elvégezte a kormány munkáját, kérdés, mit lépnek erre

Szabó Tímea elvégezte a kormány munkáját, kérdés, mit lépnek erre

Jön az 1000 kilométeres hatótávú Tesla villanykamion

Jön az 1000 kilométeres hatótávú Tesla villanykamion

Fontos teszt jön: 15 km magasra küldi fel a SpaceX az űrhajót, amivel embereket vinne a Marsra

Fontos teszt jön: 15 km magasra küldi fel a SpaceX az űrhajót, amivel embereket vinne a Marsra