Tetszett a cikk?

A belügyminiszter az országos rendőrfőkapitány javaslatára november 30-án családi és személyes körülményeire tekintettel vonta vissza Sutka Sándor dandártábornok vezetői kinevezését.

Lamperth Mónika a Veszprém megyei főkapitányt érdemei elismerése mellett felmentéssel nyugállományba helyezi - mondta Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Közölte, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével Horváth Endre ezredest, a főkapitányság közbiztonsági igazgatóját bízták meg.Sutka Sándor dandártábornok - aki korábban Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya volt - a rendőrség honlapján közzétett közleményében úgy fogalmaz, hogy a döntést elfogadja, mert az a "kinevezésem óta keletkezett személyes és családi problémáimra megnyugtató megoldást jelent". Mint írja, kinevezése családi és magánéleti feszültséget jelentett, és az utóbbi hónapokban nyilvánvalóvá vált, hogy családtagjainak Veszprémbe költözése több ok miatt nem megoldható. Sutka Sándor szerint a különélés hosszabb távon negatívan befolyásolhatta volna szakmai munkáját.Salgó László vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány június 19-én jelentette be, hogy Veszprém megyében a nyugdíjba vonuló Kiss Mihályt Sutka Sándor Hajdú-Bihar megyei főkapitány váltja fel október 1-jétől. Az országos főkapitány szerint Sutka Sándor tíz évet töltött a hajdú-bihari rendőrség élén, amelyik "ezalatt az ország egyik legdinamikusabb, szakmailag legértékesebb rendőri egysége lett".Arra a kérdésre, hogy Sutka Sándor kinevezésének visszavonása és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon folyó ügyészségi nyomozás között van-e összefüggés, Garamvölgyi László kijelentette: "kizárólag a közleményben is megfogalmazott családi okok miatt vonta vissza a kinevezést a belügyminiszter".Október 9-én jelentették be a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal budapesti sajtótájékoztatóján, hogy minősített vesztegetéssel, tulajdon elleni és más bűncselekményekkel gyanúsították meg az ügyészségi nyomozók a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági és gazdasági igazgatóját, akiket a munkahelyükön fogtak el. K. J. rendőr alezredest gyanúsítottként nyolcrendbeli hivatali visszaélés, kétrendbeli vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és bűnsegédként elkövetett lőfegyverrel visszaélés gyanúsítják, R. Gy. ezredest pedig kétrendbeli hivatali visszaélés, egyrendbeli vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és egyrendbeli csalás kísérlete miatt gyanúsítják.Salgó László azonnali hatállyal felfüggesztette beosztásából a meggyanúsított két főtisztet. Egy kérdésére válaszolva a nyomozó hivatal vezetője megjegyezte: az elöljáró megyei rendőrfőkapitány - Sutka Sándor - felelősségének firtatása jogos felvetés, de erre csak a nyomozás végén lehet megnyugtató választ adni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 6360 új fertőzött, 115 halott

Koronavírus: 6360 új fertőzött, 115 halott

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján