Tetszett a cikk?

A forint euróhoz viszonyított árfolyama 273 fölé gyengült hétfő este 7 órára, és elemzők szerint rossz forgatókönyv esetén egy euró akár 300 forintnál is többet érhet kedd reggelre, miután erős spekulatív eladói nyomás nehezedik a magyar valutára.

Piaci hírek szerint László Csaba pénzügyminiszter egy hétfőn Londonban megrendezett elemzői beszélgetésen azt mondta, hogy a forint végletes gyengülése esetén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kormány "elengedheti" a forint árfolyamát, azaz kamatemeléssel vagy más intervencióval nem támogatja annak további erősítését. Elemzők szerint elképzelhető, hogy a jegybank a forint-gyengülés megállítása érdekében megpróbálkozik még egy nagyobb mértékű kamatemeléssel, vagy akár a forintsáv eltolásával.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Lesz-e újabb jegybanki kamatváltoztatás?
A forint folyamatos gyengülése arra késztetheti a külföldi befektetők egy részét, hogy veszteségeik minimalizálása érdekében zárják magyar pozícióikat – mondta a hvg.hu-nak egy budapesti elemző. Szerinte a további eladások lavinahatást indíthatnak el, ami a valuta további gyengüléséhez vezethet.Londoni tárgyalásai után László Csaba kedden a MOL-kibocsátáshoz kapcsolódó háromnapos road show második állomásaként New Yorkba utazik, majd szerdán Bostonban folytatja az elemzői megbeszéléseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme

Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme

Robottal ütjük a nyomukat: hogyan is jártak az ősemberek?

Robottal ütjük a nyomukat: hogyan is jártak az ősemberek?

Akkor is részeg volt, amikor elfogták a férfit, aki rágyújtotta a házat az idős párra

Akkor is részeg volt, amikor elfogták a férfit, aki rágyújtotta a házat az idős párra