Tetszett a cikk?

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) tájékoztatása szerint csaknem minden gyógyszer patikai térítési díja emelkedik. A 100 százalékos tb-támogatottságú listáról 48 készítmény, a 90 százalékban támogatott gyógyszerek listájáról pedig 201 készítmény kerül le.

Az OEP kedden szóban tájékoztatta a gyógyszergyártókat és forgalmazókat a január 1-jén érvénybe lépő új gyógyszerárakról és támogatásokról - közölte az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete az MTI-vel.A gyógyszerek térítési díja annak ellenére emelkedik, hogy a gyártók árat nem emeltek, sőt számos készítménynél csökkentették az áraikat. A térítési díj emelkedésének oka egyrészt az 5 százalékos áfa bevezetése, másrészt, hogy több gyógyszer esetében csökken a támogatás mértéke - áll a közleményben.Mindkét csoportban terápiához kötött fix támogatást vezetnek be. A fix támogatás forintban meghatározott mértékét a legolcsóbb készítmények árának átlagából számítják ki meghatározott képlet alapján. Ez azt jelenti, hogy a drágább gyógyszerek ára egyes esetekben drasztikusan nőhet - szól az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének tájékoztatása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új, eddig ismeretlen kihalási eseményt azonosítottak a kutatók

Új, eddig ismeretlen kihalási eseményt azonosítottak a kutatók

Mostantól kasztrálják, majd kivégzik a nemi erőszaktevőket egy nigériai államban

Mostantól kasztrálják, majd kivégzik a nemi erőszaktevőket egy nigériai államban

Öt ok, amiért a Fradi ilyen magasra juthatott

Öt ok, amiért a Fradi ilyen magasra juthatott