Tetszett a cikk?

A pályázatra az amerikai és a svéd kormányt, három német és egy izraeli céget hívtak meg.

Még januárban kiírja a tendert a Gripen vadászrepülőgépek fegyverzetének beszerzésére a Honvédelmi Minisztérium - közölte a tárca vezetőjének főtanácsadója. Holló Nándor közölte, hogy várhatóan 28 milliárd forintot költenek majd összesen a Svédországtól bérelt 14 Gripen vadászrepülőgép fegyverzetére.A tender a vadászrepülőgépek levegő-levegő, levegő-föld rakétáinak, és a gépágyú lőszereinek beszerzését szolgálja, a pályázatra az amerikai és a svéd kormányt, három német és egy izraeli céget hívtak meg. Holló szerint ez év nyarán már tudni lehet majd, kik lesznek a fegyverek beszállítói.A korábbi közlések szerint az első hét Gripen vadászrepülőgép 2006-ban érkezik Svédországból, 2007 végéig pedig mind a tizennégy repülőgépet birtokba veheti a magyar légierő. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok