Tetszett a cikk?

A leendő pénzügyminiszter szerint szigorú pénzügyi fegyelmet kell fenntartani, az eurózónához pedig jól, s nem a „lehető leggyorsabban” kell csatlakoznia Magyarországnak.

„Azért vállaltam el a pénzügyminiszteri posztot, mert bízom a magyar gazdaságban, úgy látom, hogy a célok, ha nem is könnyen, de teljesíthetők” - mondta Draskovics Tibor, a miniszterelnök kabinetfőnöke, kijelölt pénzügyminiszter, aki február 15-én váltja fel László Csabát a pénzügyi tárca élén.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Változik a kormány összetétele január végéig
Draskovics elmondta: legfontosabb feladata, hogy segítsen egy erős gazdaság megteremtésében, amely az eddiginél jóval több munkahelyet és magasabb jólétet biztosít az állampolgárok számára. "Ugyancsak fontos feladat a jövőt szolgáló reformok megkezdése, folytatása, különös tekintettel az egészségügy átalakítására" - tette hozzá.Szerinte az eurózónához jól, nem pedig a „lehető leggyorsabban” kell csatlakoznia Magyarországnak. A kijelölt miniszter úgy véli, fontos, hogy a magyar gazdaság az európai uniós csatlakozást követően az integráció legmagasabb fokára jusson, s a forintot felválthassa a közös európai fizetőeszköz, az euró.Draskovics hangsúlyozta, hogy szigorú pénzügyi fegyelmet kell fenntartani, de úgy, hogy ez ne menjen az értelmes költségvetési gazdálkodás rovására. Szerinte a gazdaságpolitika, a gazdaságirányítás akkor lehet sikeres, ha a kormány és a jegybank összhangban teszi a dolgát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban

Merkely Béla felépült és újra gyógyít

Merkely Béla felépült és újra gyógyít