A BRFK kedden rongálás miatt nyomozást rendelt el ismeretlen elkövetővel szemben, miután a Magyar Távirati Iroda (MTI) elnöke feljelentést tett a BRFK vezetőjénél, amiért vasárnap a Tilos Rádió előtti demonstráción a hírügynökség munkatársát egy ismeretlen bántalmazta és fényképezőgépét megrongálta. A fotóst kedden védett tanúként hallgatták meg a rendőrségen.

Az MTI (Magyar Távirati Iroda) munkatársát "munkavégzés közben lökdöste, szorosan megkötött sáljánál fogva rángatta, fényképezőgépét megragadta, majd vakuját letörte és ezzel használhatatlanná tette" egy ismeretlen a Tilos-tüntetésen - áll abban a levélben, amelyet Vince Mátyás írt Gergényi Péter főkapitánynak. Vincze szerint az ismeretlen tettes ezzel megakadályozta a fotóriportert a hírügynökségi törvényben foglalt kötelessége teljesítésében.Az MTI-elnök közlése szerint az esetnek szemtanúja volt több, a helyszínt biztosító rendőr is. Egyikük, holott látta az esetet, annak ellenére sem avatkozott közbe, hogy a sértett erre kérte, majd a helyszínről eltávozott.A fotós a történtekről elmondta: az izraeli zászló elégetése után körülbelül tíz perccel érhetett a helyszínre, ahol kollégáihoz hasonlóan fényképezni kezdett. "Ekkor egy férfi támadott meg, a kameránál fogva rángatni kezdett, a sálamat húzta, majd a fényképezőgép vakuját letörte, közben artikulálatlanul kiabált velem, azt is mondta: te is zsidó vagy, takarodj innen"."Az esettől néhány méterre, a Tilos Rádió falánál három-négy rendőr állt, de nem jöttek segítségemre. Egyikük után hiába kiabáltam, hogy segítség, nézze, mi történt velem, ő hátra sem fordult, sietve távozott" - mondta. A rendőrnek hallania kellett segélykiáltását, mert később, amikor ugyanaz a rendőr visszatért a helyszínre, más fotósoktól érdeklődött: tudják-e, mi történt végül kollégájukkal?Gergényi Péter a sajtótájékoztatón azt mondta: a rendőrök "ha látták volna, minden bizonnyal a segítségére sietnek, de elképzelheti, ha száz, vagy kétszáz, vagy háromszáz, vagy ötszáz ember pfujol és kiabál, hogy akkor ott abban a tömegben semmit sem lehet hallani". "A rendőrség nem észlelt semmilyen rendbontást, sem szabálysértést, sem bűncselekményt, így közte ezt sem. Amennyiben rendőr észlelte volna ezt vagy a másik eseményt, természetesen intézkedett volna, hiszen az a kötelessége" - mondta egy később, a zászlóégetők elfogásáról tartott sajtótájékoztatón Tóth Gábor ezrdes. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Összehangolják az Echo Tv és a Hír Tv hírgyártását

Összehangolják az Echo Tv és a Hír Tv hírgyártását

Havazás helyett ma napsütésre számíthatunk

Havazás helyett ma napsütésre számíthatunk

50-70 oktatót küldenek el az ELTE két karáról

50-70 oktatót küldenek el az ELTE két karáról

A Google 11 milliárd forintért vásárol titokzatos technológiát, aminek a csuklónk örülhet

A Google 11 milliárd forintért vásárol titokzatos technológiát, aminek a csuklónk örülhet

66 ezer munkanélküli több mint egy éve nem talált állást

66 ezer munkanélküli több mint egy éve nem talált állást

Rektor: Nem indul vizsgálat a szegedi egyetem rektorhelyettesének "ügyében"

Rektor: Nem indul vizsgálat a szegedi egyetem rektorhelyettesének "ügyében"