A Hunyadi TV-nek a Tilos Rádió előtti tüntetésről készített felvételén látszik, ki vitte a rádió ellen rendezett polgári körös tüntetés helyszínére a később elégetett izraeli zászlót - közölte a televízió stúdióvezetője az MTI-vel.

A rendőrség a 40 éves B. Miklóst és a 27 éves M. Giorgio Richardot gyanúsítja azzal, hogy január 11-én, a Rákosmente Polgári Körök Egyesülésének a Tilos Rádió budapesti stúdiójánál szervezett tüntetésén elégetett egy izraeli zászlót. A Hunyadi televíziónál "kikockázták" a tüntetésről készített felvételeket és "meggyőződtünk arról, hogy semmi nem igaz abból, (...) hogy ez a két ember vette elő a zászlót" - állította Bakos Tibor. A kikockázott felvételekkel és a 168 óra hetilap fotóriporterének felvételével - amelyen látható, hogy a férfi előveszi kabátjából az izraeli zászlót - felkeresték a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. A felvételeket készítő munkatársam közel ötórás tanúvallomást tett - mondta a stúdióvezető.Beszámolója szerint a rendőrségnek is átadott felvételeken az látszik, hogy a zászlót a helyszínre vivő fiatalember "nem vesz részt a tüntetésen, a korábbi felvételeken is végignéztük őt, (...) valahonnan a semmiből, a homályból előrejön, előre furakodik, előveszi a zászlót". A rendőrség által is keresett férfi a tilos rádiós póló elégetésében "nem volt benne". "Amikor a tilos feliratú pólót égetik, akkor még ő (...) lényegesen hátrébb van, elégetik a pólót az első sorban (...) és míg az ég, akkor a fiatalember furakodik előre, félrelök embereket (...), kihúzza a kabátja alól a zászlót, a jobb kezével fogja a zászló egyik végét, bal kezével a másik végét, majd várja, hogy az a két fiatalember, akiket gyanúsítanak, azok közül végre valaki megfogja" - tette hozzá. A felvételeken látszik, hogy ezt követően megfogja a zászló egyik végét a 40 év körüli férfi, aki később elégeti a zászlót. Ekkor az, aki odavitte a zászlót, "még mindig vár, két kézzel fogja, hogy talán lesz valaki, aki megfogja, majd ezt követően a Giorgio nevű fiatalember kezébe nyomja, és utána, mint aki jól végezte dolgát, gyorsan el is tűnik, a képen sehol nem látható utána" - mondta a stúdióvezető.Az izraeli zászlót elégető két férfit a rendőrök a zászlóégetésről készített kép- és filmanyag elemzése alapján azonosították és fogták el. A rendőrség szombaton közölte: a bűncselekményben betöltött szerepének tisztázása érdekében szeretné meghallgatni a Magyar Nemzet napilap szombati számában a "zászlóégetésről" megjelent fényképfelvételén látható, ismeretlen férfit. A rendőrség szerint a férfi "a demonstráción történt zászlóégetés miatt indult eljárásban feltételezhetően érdemi információkkal szolgálhat".Korábban a zászló elégetéséről Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, illetve Orbán Viktor, a párt elnöke kijelentette, az provokátorok műve volt. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Záporoznak a pompás mémek a 10 éves kihívásról – íme a legjobbak

Záporoznak a pompás mémek a 10 éves kihívásról – íme a legjobbak

Sokkoló: olyan meleg volt két napon át, hogy belehalt egy állatfaj jelentős része

Sokkoló: olyan meleg volt két napon át, hogy belehalt egy állatfaj jelentős része

Videókkal bizonyítaná az Apple: az új iPad Próval minden más

Videókkal bizonyítaná az Apple: az új iPad Próval minden más

Vagy egy 165 éves ember is szavazhat a török választáson, vagy valaki csalt

Vagy egy 165 éves ember is szavazhat a török választáson, vagy valaki csalt

Egyre többen tartoznak a NAV-nak

Egyre többen tartoznak a NAV-nak

Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót

Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót