Tetszett a cikk?

A Fővárosi Főügyészségnek az az álláspontja, hogy a Tilos Rádióban karácsonykor elhangzott kijelentés nem valósítja meg a közösség elleni izgatás bűntettét, ezért a nyomozás megszüntetését javasolja.

Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: február elején szóban egyeztetett az ügyészség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), s az erről készült "feljegyzés arról szól, hogy ez a cselekmény nem valósít meg bűncselekményt, ezért a nyomozást meg kell szüntetni (...)". "Az ügyészség álláspontja szerint az elhangzott mondat nem valósítja meg a közösség elleni izgatás bűntettét" - közölte hozzátéve, hogy ezt az álláspontját rögzítette írásba az ügyészség a nyomozó hatóság kérésére szerdán"."A Tilos Rádió egyelőre nem kívánja kommentálni az ügyet" - mondta Budavári Eszter, az adót működtető alapítvány ügyvezetője.A BRFK szóvivője február 12-én úgy nyilatkozott nem szüntette meg a rendőrség a közösség elleni izgatás alapos gyanúja miatt elrendelt nyomozást a Tilos Rádióban karácsonykor elhangzott keresztényellenes kijelentés ügyében. Kozák László alezredes elmondta, hogy a rendőrség ügyészségi állásfoglalást kér, amihez a nyomozás anyagait még azon a napon át is küldik."Az ügyész szóbeli utasítása alapján készült egy határozattervezet, de azt az osztályvezető a parancsnoki revízió során nem hagyta jóvá, ezért az ügyben érdemi határozat nem keletkezett. A mai napon az ügyészség részére megküldjük állásfoglalás céljából a keletkezett anyagokat" - közölte Kozák László alezredes.Az ügyész szóbeli utasításáról szólva emlékeztetett rá: fokozott ügyészi felügyelet mellett folyt a nyomozás, a rendőrség ennek során szóban az ügyészség véleményét kérte, az ügyészség pedig megismételte korábbi álláspontját, miszerint nem állapítható meg bűncselekmény megalapozott gyanúja. "Szó sincs arról, hogy az ügyészség bármire is utasította volna a nyomozó hatóságot, főleg nem arra, hogy szüntesse meg a nyomozást" - jelentette ki.Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) január 21-én harminc napra felfüggesztette a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogát, mert az egyik műsorvezető szenteste azt mondta: "kiirtanám az összes keresztényt". A Fővárosi Bíróság felfüggesztette az ORTT által kiszabott büntetés végrehajtását. A Tilos Rádió ismét sugároz. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt vannak az első részletek Harry herceg és Meghan Markle interjújából

Itt vannak az első részletek Harry herceg és Meghan Markle interjújából

"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját