A Fővárosi Főügyészségnek az az álláspontja, hogy a Tilos Rádióban karácsonykor elhangzott kijelentés nem valósítja meg a közösség elleni izgatás bűntettét, ezért a nyomozás megszüntetését javasolja.

Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: február elején szóban egyeztetett az ügyészség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), s az erről készült "feljegyzés arról szól, hogy ez a cselekmény nem valósít meg bűncselekményt, ezért a nyomozást meg kell szüntetni (...)". "Az ügyészség álláspontja szerint az elhangzott mondat nem valósítja meg a közösség elleni izgatás bűntettét" - közölte hozzátéve, hogy ezt az álláspontját rögzítette írásba az ügyészség a nyomozó hatóság kérésére szerdán"."A Tilos Rádió egyelőre nem kívánja kommentálni az ügyet" - mondta Budavári Eszter, az adót működtető alapítvány ügyvezetője.A BRFK szóvivője február 12-én úgy nyilatkozott nem szüntette meg a rendőrség a közösség elleni izgatás alapos gyanúja miatt elrendelt nyomozást a Tilos Rádióban karácsonykor elhangzott keresztényellenes kijelentés ügyében. Kozák László alezredes elmondta, hogy a rendőrség ügyészségi állásfoglalást kér, amihez a nyomozás anyagait még azon a napon át is küldik."Az ügyész szóbeli utasítása alapján készült egy határozattervezet, de azt az osztályvezető a parancsnoki revízió során nem hagyta jóvá, ezért az ügyben érdemi határozat nem keletkezett. A mai napon az ügyészség részére megküldjük állásfoglalás céljából a keletkezett anyagokat" - közölte Kozák László alezredes.Az ügyész szóbeli utasításáról szólva emlékeztetett rá: fokozott ügyészi felügyelet mellett folyt a nyomozás, a rendőrség ennek során szóban az ügyészség véleményét kérte, az ügyészség pedig megismételte korábbi álláspontját, miszerint nem állapítható meg bűncselekmény megalapozott gyanúja. "Szó sincs arról, hogy az ügyészség bármire is utasította volna a nyomozó hatóságot, főleg nem arra, hogy szüntesse meg a nyomozást" - jelentette ki.Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) január 21-én harminc napra felfüggesztette a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogát, mert az egyik műsorvezető szenteste azt mondta: "kiirtanám az összes keresztényt". A Fővárosi Bíróság felfüggesztette az ORTT által kiszabott büntetés végrehajtását. A Tilos Rádió ismét sugároz. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Ilyen, amikor telibe talál egy vonat egy kamiont

Ilyen, amikor telibe talál egy vonat egy kamiont

Tavaly 459 ezer órát ültek dugóban a németek

Tavaly 459 ezer órát ültek dugóban a németek

A Fidelitas-alelnök is beszólt a köztévének a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt

A Fidelitas-alelnök is beszólt a köztévének a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt

Hajlítható kijelzővel hozná vissza a Motorola minden idők egyik legkedveltebb telefonját

Hajlítható kijelzővel hozná vissza a Motorola minden idők egyik legkedveltebb telefonját

Új funkció jött a Viberbe

Új funkció jött a Viberbe