Tetszett a cikk?

A rendőrség ismeretlen tettes után nyomoz, aki robbantásos merénylettel fenyegette meg a magyar államot, amennyiben nem adnak át neki 50 millió forintot. Kövér László, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke szerint csak "rossz viccről" lehet szó.

Az Index.hu a zsarolásról szóló információját az ORFK kommunikációs igazgatója kedden az MTI-nek erősítette meg. Garamvölgyi László ezredes szerint nyomoznak az ismeretlen zsaroló után, de a nyomozás érdekében nem árult el részleteket.Az MTI megkereste a nemzetbiztonsági szervek egyik illetékesét is, aki nem kívánt nyilatkozni az ügyről. Kövér László, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a testület kedden a Nemzetbiztonsági Hivatalban tartott kihelyezett ülést, de ezen nem hangzott el tájékoztató az ügyről.Az elnök szerint a szóban forgó fenyegetésről valószínűleg azért nem kaptak tájékoztatást, mert nem tartozik abba a "terrorkörbe", amivel számolni kell. Mint mondta, "inkább valaki vagy rossz viccet engedett meg magának, vagy pedig úgy gondolta, a lélektani helyzet alkalmas arra, hogy haszonszerzés céljából valakiket megzsaroljon".Közölte, meg fogja kérdezni, hogy miért maradt ki ez az ügy a keddi ülésen elhangzott beszámolókból. Az Index.hu szerint az ismeretlen zsaroló a hajdú-bihari hatóságokhoz eljuttatott levelében az említett összeg nagysága mellett előre megadta a pénz átadásának módját is. A pénzes zacskókhoz egy Opel Astrába rejtve kívánt hozzájutni, azt kérve, hogy a kocsival egy alföldi település főterén parkoljanak le.A rendőrség terrorelhárító szolgálata és a titkosszolgálat összehangolt akcióban próbálta elfogni a zsarolót, a pénz átadására a múlt héten került volna sor, ám a pénzért végül senki sem jelentkezett. Az elfogási akciót, amelyben a terrorelhárító kommandó egységei és egy helikopter is részt vett, Medgyessy Péter miniszterelnök és Lamperth Mónika belügyminiszter is figyelemmel kísérte. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

Véget ért az egyhetes zárlat Aucklandben, ahol egy fertőzött miatt rendeltek el teljes karantént

Véget ért az egyhetes zárlat Aucklandben, ahol egy fertőzött miatt rendeltek el teljes karantént