Tetszett a cikk?

Kulcsár Attila nem koronatanú, hanem gyanúsított; a rendőrség sokat tud a vallomása nélkül is - mondta az ORFK bűnügyi igazgatója.

"Elképzelhető az a helyzet, hogy a gyanúsított meg sem szólal az eljárás során, a cselekmény mégis bizonyítható és ítélet is születhet" - fejtette ki Ferenczi László kedden a Napkelte című műsorban. Kulcsár Attila hallgat, mert ehhez a védekezés során joga van, azonban ezt az elhatározását bármikor megváltoztathatja - közölte a különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztással és más bűncselekményekkel gyanúsított befektetési tanácsadó ügyvédje a tévéadásban. Bánáti János hozzátette: védence tegnap úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nem kíván vallomást tenni, de ezen bármikor változtathat.Kulcsárt kedden hozták haza Magyarországra, miután kiadatásához az osztrák hatóságok hozzájárultak. Ügyvédje elmondta: Kulcsár Attilát csak azzal lehet meggyanúsítani, felelősségre vonni Magyarországon, amelyikben az osztrák hatóságok kiadták. Mivel a kiadatási eljárásnak tárgyát képező pénzmosás és engedély nélküli banki tevékenység az osztrák jog szerint nem bűncselekmény, az osztrák bíróság ebben a vonatkozásban nem járult hozzá a kiadatáshoz.A televízióműsorban az ORFK bűnügyi igazgatója a Kulcsár-ügy kapcsán azt is elmondta: Schönthal Henrik, aki ellen február végén adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot pénzmosás megalapozott gyanújával, magyar-amerikai kettős állampolgár és nem Amerikában követte el a bűncselekményt, "tehát minden reális esély megvan rá, hogy hazakerüljön". Hozzátette: nem gondolja, hogy évekig tarthat Schönthal Henrik kiadatása.A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Dobos Gabriella korábban úgy tájékoztatott: Schönthal a gyanú szerint két off-shore cég "rendelkezésre jogosult tagja" volt, azaz dönthetett a cég pénzügyeiről, számláiról. Schönthal tudta, hogy a cégeken keresztül folyó pénzek a Kulcsár Attila által elkövetett bűncselekményekből származnak, s ennek tudatában közreműködött abban, hogy a pénzt tovább utalják az off-shore cégek és az ügyben gyanúsított két szír állampolgár felvehessen összesen 6 milliárd 200 millió forint, bűncselekményből származó pénzt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését