Tetszett a cikk?

Az izraeli elnök tapasztalatai szerint „a magyar vezetők nem lehetnek antiszemiták”. Móse Kacav ezt Orbán Viktor volt kormányfővel folytatott beszélgetése után jelentette ki.

"Nem hiszem, hogy a magyarországi közéletben, a parlamentben, a politikában lennének antiszemiták, tapasztalataim szerint a magyar vezetők nem lehetnek antiszemiták" - közölte Móse Kacav. Az izraeli elnök reményét fejezte ki, hogy Európa képes az antiszemitizmus elleni fellépésre.Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarországon a politikai élet teljesen mentes az antiszemitizmustól. "Kötözni való futóbolondok a magyar közéletben is vannak, de ők nem részei a parlamentnek és nem komoly szereplői a közéletnek" - jelentette ki a volt kormányfő.A Fidesz elnöke közölte, hogy a Magyarországon élő zsidó közösség körében szerzett benyomásai szerint itt szívesen élnek a zsidók, gazdasági aktivitásuk erős, és a turizmus is egyre nő Izrael és Magyarország között. "Magyarországot nyugodtan lehet biztonságos helynek tekinteni" - mondta Orbán Viktor. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!