Tetszett a cikk?

Másodszor rendezik meg az „Engedd szabadon a kendert” elnevezésű demonstráció, mely az illegális drogok személyes használatra történő birtoklásának és fogyasztásának a büntetőtörvénykönyv hatálya alól való kivonását sürgeti. A tavalyihoz hasonló botrány elkerülése érdekében az esemény helyét és időpontját csak később hozzák nyilvánosságra.

A Kendermag Egyesület a "Million Marijuana March" nemzetközi kampánysorozat részeként szervezi az "Engedd szabadon az embert!" demonstrációt, melyet évente szerveznek a világ több mint 200 városában, idén 11. alkalommal.A birtoklás és fogyasztás dekriminalizálása mellett, a Kendermag Egyesület célja egy eseti parlamenti vizsgálóbizottság felállítása független szakemberek részvételével, mely felméri a jelenleg illegális drogok egymáshoz viszonyított közegészségügyi, társadalmi kockázatait, illetve az egyes drogok fogyasztását, előállítását és terjesztését szankcionáló jelenlegi szabályozás hatékonyságát.A demonstráció alkalmával a hvg.hu információi szerint a Kendermag Egyesület elnöke átnyújtja az Egyesület petícióját az Országgyűlés Elnökének, Szili Katalinnak. Az esemény időpontját a Kendermag Egyesület csak az esemény előtt három nappal hozza nyilvánosságra, hogy az esetleges ellendemonstrációk bejelentésének lehetőségét megakadályozza a tavalyihoz hasonló botrány elkerülése érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!