Tetszett a cikk?

Az utolsó sorkatona legkésőbb jövő nyáron akkor is leszerel, ha nem sikerül megegyezni az Országgyűlésben a kétharmados többséget igénylő kérdésben - jelentette ki a honvédelmi miniszter.

A lakosság több mint 80 százaléka egyetért a sorkatonai szolgálat megszüntetésével; a június 13-i uniós választás után talán eredményes lesz a parlamenti frakciók közti tárgyalás és akkor ősszel elfogadhatja a parlament a honvédelmi törvény módosítását - mondta sajtótájékoztatóján Juhász Ferenc.Kijelentette: "ha a parlamenti partnerek nem működnek együtt velünk ebben a kérdésben, akkor is meglépjük, élve a honvédelmi miniszter döntési lehetőségével". A jelenlegi jogszabály szerint a vezérkari főnök és a miniszter dönti el, hány sorkatonát kell behívni, s határozhatnak úgy is, hogy egyetlen behívót sem küldenek ki, így a törvényi szabályozástól függetlenül jövőre gyakorlatilag megszűnhet a sorkatonai szolgálat - mondta Juhász. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba

Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost