Vasárnap közel ötszáz demonstráló gyűlt össze nemzeti színű és Árpád-sávos zászlók alatt a budai hídfőnél álló Erzsébet-szobor körül, a két évvel ezelőtti Erzsébet hídi blokád emlékezve.

A demonstrációt egy magánszemély kezdeményezte abból az alkalomból, hogy 2002-ben ezen a napon tüntetők eltorlaszolták az Erzsébet hidat, az áprilisi választások tisztaságát megkérdőjelezve. Az Erzsébet-szobornál a szervezők szóváltásba keveredtek egy magát orvosnak nevező nővel, aki a mikrofonhoz lépve hangot akart adni annak a véleményének, miszerint egy ilyen demonstráció az adófizetőknek sok pénzébe kerül. A szervezők a nőt elvezették.A rendezvényt nagyszámú rendőr biztosította a híd mindkét oldalán, a hídfőknél gépkocsik elszállítására alkalmas járművek, valamint autóbuszok várakoztak. A budai hídfő közeléből Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány is figyelemmel kísérte a demonstrációt. A demonstrálók rendbontás nélkül, rendőri kísérettel az Erzsébet hídon át a Duna korzón keresztül, a Roosevelt teret érintve a Szabadság térre vonultak. A Szabadság téri szovjet emlékművet a rendőrség kettős kordonnal vette körbe.A magyar zászlókkal és Árpád-sávos lobogókkal felszerelt tüntető tömeg a felvonulás során többször skandálta: "Vesszen Medgyessy!", "Vesszen Trianon!", "Ébresztő!". A felszólalók közül Takács András, a Szabad Magyarországért Mozgalom elnöke azt mondta: "az MSZP és az SZDSZ Magyarország első számú közellensége". "Magyarországon 2002 óta diktatúrában élünk" - hangoztatta beszédében Franka Tibor újságíró. Hangsúlyozta: "a mi oldalunkon, a nemzeti oldalon (...) egyetlen párt maradt (...), a Fidesz".

(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lenyűgöző fotó: elkészítette az első igazi szelfit a Marson állomásozó InSight

Lenyűgöző fotó: elkészítette az első igazi szelfit a Marson állomásozó InSight

Vitathatatlanul ez az év egyik legizgalmasabb androidos telefonja

Vitathatatlanul ez az év egyik legizgalmasabb androidos telefonja

Orbánék az európai gázbizniszben is feltűntek

Orbánék az európai gázbizniszben is feltűntek

Márki-Zay és Lázár városában jár az Erzsébet-utalvány karácsonykor

Márki-Zay és Lázár városában jár az Erzsébet-utalvány karácsonykor

Elvehetik a lopott fát, hogy odaadják a rászorulóknak

Elvehetik a lopott fát, hogy odaadják a rászorulóknak

Orbán testével védi az ülést levezető elnököt – fotó

Orbán testével védi az ülést levezető elnököt – fotó