Tetszett a cikk?

A jelenlegi jogrend nem védelmezi kellőképpen a társadalmat a hungarista nézetek terjesztőivel szemben – nyilatkozta Bárándy Péter igazságügyi miniszter.

„A mi jogrendünk szerint kevés tiltási lehetőség van, az én nézetem szerint több kellene.” - hangoztatta a miniszter. A tárca tavasszal megpróbált alkotmányos választ adni ezekre a jelenségekre, ezt a parlament el is fogadta, ám az Alkotmánybíróság megsemmisítette a büntető törvénykönyv közösség elleni izgatásra vonatkozó szakaszának újraszabályozását” - emlékeztetett Bárándy."Természetesen tiszteletben tartom az Alkotmánybíróság határozatát és természetesen nem értek vele egyet. Továbbra is úgy gondolom, hogy ezen a téren a társadalom határozottabb büntetőjogi védelmére van szükség, a tárca által kínált megoldás pedig megfelelt a jogállami kritériumoknak" – tette hozzá az igazságminiszter.Az Igazságügyi Minisztérium javaslata ugyanazokat a lehetőségeket adta volna a végrehajtó hatalomnak és az igazságszolgáltatásnak, amivel Európa legtöbb országa már rendelkezik, és ahol ennek köszönhetően büntetőeljárás indul azok ellen, akik erőszakos, kirekesztő nézeteket nyíltan képviselnek - mutatott rá a miniszter. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező

Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot

Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot