szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Folyamodjanak tömegesen magyar állampolgárságért – tanácsolta a szomszéd országokban élő magyaroknak Szájer József.

A Fidesz európai parlamenti képviselője New York-i előadáson azt hangsúlyozta, hogy az állampolgárságot kérő beadványok nagy számával megakadályozható, hogy a kettős állampolgárság ügye eltűnjön a politikai színtérről.

A politikus úgy ítélte meg, hogy a kettős állampolgárságról tartott népszavazás eredménye jó volt, de nem sikeres. Hangoztatta, hogy a trianoni döntés következtében a határokon túl élő magyaroknak nem praktikus, hanem erkölcsi okok miatt kell útlevelet adni, mivel ők is a magyar nemzet tagjai.

Szájer József emlékeztetett arra, hogy Románia uniós csatlakozásához Magyarország szavazata is szükséges, ezért van lehetőség arra, hogy Bukarestet politikájának módosítására bírják olyan kérdésekben, mint a kisebbségi egyházak javainak a visszaszolgáltatása vagy a verespataki környezetkárosító aranykitermelés beindítása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

A hét második felében lehet meg az új végeredmény

Az Országos Választási Bizottság elnöke megerősítette a választási iroda korábbi értesülését, hogy a szavazatok újraszámolása során eddig nem találtak olyan számottevő jogszabálysértést, amely kihatással lett volna az eredeti eredményekre.

Szabad Európa: Így működik a központosítás és cenzúra az MTI-ben

Szabad Európa: Így működik a központosítás és cenzúra az MTI-ben

Ez az advent Bécsben is más lesz

Ez az advent Bécsben is más lesz

Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt

Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt