szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tárgyalódelegációk vezetői szerint a megbeszélések csütörtökön plenáris üléssel folytatódhatnak. Szerdán este mintegy 200 traktor vonul át a fővároson a Felvonulási térről a Kossuth térre rendőri felvezetéssel – tájékoztatott a BRFK.

Feszített tempóban tárgyalnak a gondok lehetséges megoldásáról a demonstráló gazdák és az agrártárca megbízottai - tájékoztatta szerda kora délután egybehangzóan a két tárgyalócsoport vezetője, Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára és Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke. Közölték: a tárgyalódelegációk szerda délutánra elkészültek a témák áttekintésével és ezt követően újabb tárgyalási fordulóra kerül sor, ahol néhány közelebbről meg nem határozott kérdést tisztáznak a két fél szakértői.

A tárgyalódelegáció-vezetők úgy vélik, hogy a megbeszélések csütörtökön olyan stádiumba jutnak, hogy azokat plenáris üléssel kell majd folytatni. Erre az elképzelések szerint csütörtök dél körül vagy délután kerülhet sor. Így, mint mondták, a szélesebb nyilvánosságot a tárgyalások állásáról csak csütörtökön kívánják tájékoztatni.

A rendőrség tájékoztatása szerint a traktorok átvonulása miatt  az esti órákban ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének megállapodása szerint a traktorok a Kossuth téren a BRFK által kijelölt kordonnal elzárt területen március 6-án 21 óráig állhatnak.

Bagi Béla az Országos Gazdademonstrációs Bizottság nevében a megmozdulás kezdő időpontjaként 21 órát jelölte meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Agrárhitelek: türelmi időt kaptak a gazdák

Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy módosította az Európa Terv agrárhitelprogram bevezetéséről szóló rendeletét és így újabb egy év türelmi időt kaptak a gazdálkodók hiteleik visszafizetésére.

MTI/hvg.hu Itthon

Az agrártárca megkapta a gazdák javaslatait

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban megkapták a demonstráló gazdák megbízottai által kidolgozott javaslatokat és megkezdték azok tanulmányozását. A tárgyalások délután folytatódnak. Eközben Hajdú-Bihar és Békés megyében is folytatódnak az útlezárások, melyekben továbbra is több száz munkagép vesz részt.

Magyar fotós lett a közönségdíjas az év legviccesebb természetfotója versenyben

Magyar fotós lett a közönségdíjas az év legviccesebb természetfotója versenyben

Vasárnap lesz a Pilátus című film a Duna tévén

Vasárnap lesz a Pilátus című film a Duna tévén

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia