szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megtámadja a MIÉP a szegedi 21-es számú választókerületben rendezett időközi önkormányzati választás eredményét, mert jelöltjük neve rosszul szerepelt a szavazólapon.

"A megfelelő jogi konzultációk után a délután folyamán juttatjuk el óvásunkat a Csongrád Megyei Bírósághoz" – mondta Marosi Zoltán, a MIÉP szegedi elnöke.

A politikus közölte: meggyőződése, hogy nem a jegyző mulasztásából szerepelt jelöltjük keresztneve tévesen, de azt nem tudja, kit terhel a felelősség, és hogy véletlen, vagy szándékos hibáról van-e szó.

Mózes Ervin jegyző elmondta: az egyik bizottság vasárnap negyed 9 után jelezte, hogy Hajdú András MIÉP-es jelölt keresztneve rosszul? Hajdú Jánosként szerepel a szavazószelvényen. Ő ekkor intézkedett, hogy a hibát a szavazókörökben minden szelvényen kézzel javítsák ki. Döntését a választási bizottság 5:1 arányban, a MIÉP-es tag ellenszavazatával, jóváhagyta.

A választás nem hivatalos végeredményét a választási bizottság 6:0-ás arányban, vagyis a MIÉP-es jelölt igen szavazatával fogadta el – mondta a jegyző.

Hajdú Andrásra, a MIÉP jelöltjére 15-en szavaztak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Színház a szegedi Csillag börtönben

Színházi előadást rendeztek a szegedi Csillag börtönben; Karinthy Frigyes: A bűvös szék című komédiáját az elítéltek kedden mutatták be az intézet dolgozóinak és a sajtónak.

MTI Itthon

Ellenjelölt nélkül ismét Csurka lett a MIÉP elnöke

Az ellenjelölt nélkül induló Csurka Istvánt a szavazatok mintegy kilencven százalékával választották újabb két évre a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnökévé a parlamenten kívüli párt szombati országos gyűlésén.

Itthon

Ellenállási mozgalmat szervez a MIÉP

A MIÉP által szervezett ellenállási mozgalom tüntetésekkel, demonstrációkkal és sztrájkokkal szeretné elérni célját. Csurka István a "nemzeti érzelmű pártok" részvételére is számít.

MTI Gazdaság

Harmincmilliós bírság a Pick Szeged Rt.-nek

Újabb bírságot, ezúttal 30 millió forintot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa a Pick Szeged Szalámigyár és Húsipari Rt.-re, mert a fogyasztók megtévesztésére alkalmas módon "No1" megjelölést alkalmazott 16 termékén.

MTI Itthon

Szegeden már tesztelik az abortusztablettát

Eddig ezerötszáz nő vett részt abban a kísérletben, melynek során az úgynevezett abortusztablettát tesztelték Szegeden - mondta a Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium elnöke csütörtökön. A gyógyszert csak szigorú orvosi felügyelet mellett lehet alkalmazni.

MTI Itthon

A kormánypárti jelölt nyert Szegeden

Solymos László, az MSZP, az SZDSZ, az MSZDP és a Centrum párt támogatásával indult jelölt nyerte az időközi önkormányzati választást a szegedi 21-es számú választókörzetben vasárnap - közölte Mózes Ervin jegyző.

Vidnyánszky Attila koronavírusos

Vidnyánszky Attila koronavírusos

Amerikai nagykövet: A kétoldalú kapcsolatok nem is lehetnének jobbak, Trump mesés, fantasztikus, csodálatos elnök volt

Amerikai nagykövet: A kétoldalú kapcsolatok nem is lehetnének jobbak, Trump mesés, fantasztikus, csodálatos elnök volt

Keményen nekimentek Palkovicsnak a közalkalmazotti jogviszonyukat elvesztő akadémiai dolgozók

Keményen nekimentek Palkovicsnak a közalkalmazotti jogviszonyukat elvesztő akadémiai dolgozók