szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MTI fellebbezést nyújt be az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) a Panaszbizottság kedden kézbesített állásfoglalása ellen, amelyben helyt adott a Fidesz-MPSZ-nek a hírügynökséggel szemben benyújtott panaszának.

A Fidesz panaszbeadványában azt kifogásolta, hogy a Magyar Távirati Iroda 2005. február 7-én nem közölte a Fidesz kulturális tagozata sportszekciójának nyilatkozatát, mely a miniszterelnöknek a szaúd-arábiai labdarúgó-válogatott tagjaira tett sértő kijelentésére reagált.

Az MTI megalapozatlannak tartja az ORTT Panaszbizottságának állásfoglalását, és fellebbezést nyújt be az elsőfokú határozat ellen, mert a Panaszbizottság eljáró tanácsa nem a panaszbeadványról hozott döntést, és számos olyan megállapítást tett, amely nem felel meg a valóságnak.

Az állásfoglalás szerint az MTI "elkésve hozta nyilvánosságra" a miniszterelnöknek a szaúd-arábiai labdarúgó-válogatott tagjaira tett sértő kijelentését, s "ennek következtében ezen hír időszerűségét vesztette, mivel addigra különböző hírforrások már széltében-hosszában nyilvánosságra hozták ezen eseményt".

Ezzel szemben a valóság az, hogy az előző nap megjelent pontatlan utaláshoz képest az MTI volt az első médium, amely pontosan és részletesen idézte a miniszterelnök vonatkozó kijelentését. Nem felel meg a tényeknek, és értelmezhetetlen a Panaszbizottságnak az a megállapítása, amely szerint "az MTI késlekedésének is jelentős szerepe volt abban, hogy a miniszterelnök kijelentését pontos szövege tévesen ment át a köztudatba, és az a mai napig is eltorzítottan él a közgondolkodásban".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

A Fidesz szerint az MTI eltussolta volna Gyurcsány "poénját"

A Fidesz bepanaszolja az MTI-t az Országos Rádió és Televízió Testületnél (ORTT), mert a hírügynökség a párt szerint minden alapvető etikai és szakmai szabályt megszegve, minden pártatlanságot félretéve próbált segíteni Gyurcsány Ferenc elhíresült, a szaúdi focistákat arab terroristáknak nevező kijelentésének eltussolásában.

Egy hónapra vesz ki nyaralót a Balatonnál a magyar

Egy hónapra vesz ki nyaralót a Balatonnál a magyar

Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget

Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget

Tényleg megérné kevesebbet dolgozni?

Tényleg megérné kevesebbet dolgozni?