szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az SZDSZ és a Fidesz programjának összeegyeztethetetlensége eleve kizárja a koalíciós együttműködést - mondta Kuncze Gábor, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke.

"Ha félreteszem az összes többi ellentétet, amelyek kétségkívül megvannak a két párt között, önmagában a programok összeegyeztethetetlensége eleve kizárja a koalíciós együttműködést" - mondta Kuncze Gábor, a Magyar televízió Nap-kelte című műsorában.

Az SZDSZ elnöke arra az újságírói felvetésre reagált, hogy Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője korában úgy nyilatkozott, pártja számára minden koalíciós együttműködés attól függ, milyen programot tárnak elé.
   
"Amit Horn Gábor mondott az igaz, de ő például biztosan nem szeretne koalíciót a Fidesszel, és ismerve a két párt programját, elmondható, hogy azok egyszerűen nem hozhatók közös nevezőre" - fűzte hozzá.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

SZDSZ: "2006-ban senkivel nem indulunk közösen"

Horn Gábor SZDSZ-ügyvivő vasárnapi nyilatkozatában kifejtette: örül annak, hogy az MSZP kongresszusa a koalíciós kormányzás mellett érvelt. A 2006-os választásokról szólva leszögezte: nincs okuk arra, hogy bárkivel közösen induljanak.

MTI Itthon

Orbán Viktor: nem lesz Fidesz–SZDSZ-koalíció

Orbán Viktor szerint a polgári Magyarország és a jóléti rendszerváltás programja mint cél akár "összefésülhető" is lehetett volna, ha a jelenleg kormányon lévők legalább egyetlen ígéretüket betartották volna, azt, hogy nem változtatják meg ami az előző kormányzat idején jó volt.

MTI Itthon

Az SZDSZ 250 fős parlamentet akar

Az SZDSZ 250 fős parlamentet képzel el, és megtartaná a mostani választójogi rendszer életképes és működő elemeit - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

NNK: A rákszűrések rövid ideig tartó halasztása nem jár kockázattal

NNK: A rákszűrések rövid ideig tartó halasztása nem jár kockázattal

Szabó Beatrix: A vállalati felelősségvállalás nem egyenlő az óvodai kerítésfestéssel

Szabó Beatrix: A vállalati felelősségvállalás nem egyenlő az óvodai kerítésfestéssel

2023: a notch halála?

2023: a notch halála?