szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét sztrájk lesz Ferihegyen pénteken 12-től 16 óráig – jelentette be a Légiforgalmi Dolgozók Független Szakszervezte.

A Budapest Airport Rt.-nél dolgozó földi kiszolgálókat, repülőgépszerelőket, műszaki eszközök kezelőit, poggyászrakodókat és fedélzeti karbantartókat tömörítő (LDFSz) és a cég vezetői csütörtökön eredménytelenül egyeztettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Abramovics Budapesten tárgyal a Malév privatizációjáról

A jövő héten Budapestre utazik Borisz Abramovics, a KrasAir krasznojarszki légitársaság vezérigazgatója, hogy egyeztesse a Malév Rt. megvásárlásával kapcsolatos feltételeket - derült ki a Kommerszant című orosz gazdasági napilap pénteki számából.

MTI Gazdaság

Malév-privatizáció: elhalasztották az eredményhirdetést

Az ÁPV Rt. Igazgatósága úgy határozott, hogy még nem hirdet eredményt a Malév Rt. privatizációja céljából indított tárgyalásos eljáráson, és a Transatlantic Aviation Limited-del már nem tárgyal tovább - közölte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. az MTI-vel csütörtökön.

MTI Gazdaság

A Malév szakszervezetei ellenzik a privatizációt

A Malév dolgozóit reprezentáló hat érdekképviselet kifogásolja azt, hogy az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) nem vonja be a szakszervezet képviselőit a privatizációs folyamatba, továbbá szerintük a légitársaság a jelenlegi formájában a privatizációra alkalmatlan.

Hét nap

ROMÁN VASUTASSZTRÁJK

Másodszor is törvényesnek ítélte hétfőn a bukaresti törvényszék a vasutas szakszervezetek által június 7-én kezdett...

MTI Gazdaság

Három ajánlat érkezett a Malévra

Három jelentkező adott be kötelező érvényű ajánlatot a Malév magyar nemzeti légitársaság 99,95 százaléknyi részvényének megvásárlására - közölte az eladó, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.

MTI Világ

Nem kezdik újra a BBC-sztrájkot

A világ első számú közszolgálati műsorszolgáltatójánál működő érdekképviseletek május 31-ére és június 1-jére hirdették meg a második sztrájkhullámot; az első, 24 órás munkabeszüntetés hétfőn volt, komoly fennakadásokat okozva a BBC tévé- és rádióállomásainak hírszolgáltatásában.

MTI Itthon

Nem lesz sztrájk a BKV-nál

Szeptembertől a BKV-járművezetők megkapják a kollektív szerződésben előírt második húszperces pihenőidejüket is - ezzel elhárult egy esetleges sztrájkveszély.

MTI Gazdaság

A finnek átvilágítják a Malévet

A oneworld légiszövetség tagja, a Finn Air finn légitársaság a napokban megkezdi a Malév auditját annak érdekében, hogy a magyar légitársaság mielőbb csatlakozhasson a légiszövetséghez.

MTI Gazdaság

A lengyelek is beszállnának a Malév privatizációjába

A lengyel állami LOT légitársaság csatlakozási tárgyalásokat folytat az Aviation Solution Befektetői Konzorciummal (ASBK), amely kötelező érvényű ajánlatot adott be a Malév privatizációjára - mondta Kovács Ferenc, az ASBK képviselője, a Malév volt vezérigazgatója.

MTI Gazdaság

Folytatódhat a sztrájk Ferihegyen

Sztrájkolt a Ferihegyi repülőtéren a földi személyzet egy része vasárnap; amennyiben továbbra sem sikerül megegyezniük a munkáltatóval, a következő napokban újabb, akár hosszabb munkabeszüntetések is lehetnek - mondta a Légiforgalmi Dolgozók Független Szakszervezetének (LDFSZ) elnöke.

MTI Gazdaság

Szibériai holdinghoz csatlakozhat a Malév

A szibériai KrasAir egyesülhet négy másik orosz légitársasággal, és a tervezett holdingba bekerülhet a Malév is, amelynek megvételéről a KrasAir részvényesei tárgyalnak - jelentette a Vedomosztyi keddi számában.

Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának

Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának

A TCL telefonja nem csak széthajtogatható, utána még nyújtható is

A TCL telefonja nem csak széthajtogatható, utána még nyújtható is

Járványügyi szakértő a nyitásról: Most egy kis türelem nagy nyereséget hozhat

Járványügyi szakértő a nyitásról: Most egy kis türelem nagy nyereséget hozhat