szerző:
MTI

Előzetes letartóztatásba helyezték annak a dorogi cégnek a vezetőit, akik ügyfeleikkel új autókat vásároltattak, azt ígérve, hogy a költségeket a cég fedezi, ha a tulajdonos reklámokat tesz fel az autóra.

A  dorogi Hartenergo Kft. reklámszerződéseket nem kötött, a részleteket az új ügyfelek belépési díjából fizették - mondta Keil István, az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A rendőrség kedden dorogi irodájában, ügyfélfogadás közben fogta el a Hartenergo Kft. vezetőjét. A férfi országszerte toborzott ügyfeleket, akik 110 ezer és 350 ezer forint közötti összeg befizetésével regisztráltathatták magukat, így köthettek hasznosítási szerződést az autóra.

Az ügyfelek nulla százalék befizetésével vásároltak egy új személygépkocsit. A hitel- és biztosítási szerződéseket saját nevükben és felelősségükre kötötték, majd vállalták, hogy a kft. által biztosított hirdetőtáblát hét évig, a hitel teljes futamidejéig gépkocsijukon szállítják. Ennek fejében a cég azt ígérte, hogy a hitel törlesztő részletét és a biztosítási díjakat minden hónapban rendszeresen fizeti.

Néhány hónap alatt több mint ötszáz ügyfél fizette be a 350 ezer forint körüli belépési díjat. Egy részük már a gépkocsit is átvette, bár reklámozniuk még nem kellett semmit. A már gépkocsival rendelkező ügyfelek havi törlesztő részletét és biztosítását, az új belépők regisztrációs díjából fedezték. A rendőrség adatai szerint a vállalkozás kötelezettségei teljesítéséhez szükséges feltételekket soha nem is tudott felmutatni. A társaság az általa megnevezett reklámcégekkel nem kötött szerződést.

Az ügyet közösen göngyölítette fel az esztergomi és a fővárosi XI. kerületi rendőrkapitányság. A rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy a Hartenergo Kft-vel kapcsolatba került személyek a két kapitányság bűnügyi osztályain jelentkezzenek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Pénzügyek

Biztosítási csalások

Olykor csapatok szerveződnek biztosítási csalások lebonyolítására, máskor viszont becsületes ügyfelek esnek el a jogos kártérítéstől amiatt, hogy a biztosítótársaságok a kicsit is gyanús ügyekben nem fizetnek, pereskedésre kényszerítve ezzel a károsultakat.

Gazdaság

Ezer károsultja lehet az Eurotours csődjének

Az Eurotours fizetésképtelensége miatt az Atlasz Biztosító Rt. irodáiba eddig mintegy négyszáz kárbejelentés érkezett, ami mintegy ezer károsultat jelent - mondta Horváth Péter, az utazási irodát biztosító társaság értékesítési igazgatója.

Erre is gondoljon, ha karácsonyi fénydekorációt vásárol

Erre is gondoljon, ha karácsonyi fénydekorációt vásárol

Számot nem tudunk mondani, de mutatjuk: ennyien tüntetnek a túlóratörvény ellen

Számot nem tudunk mondani, de mutatjuk: ennyien tüntetnek a túlóratörvény ellen

A pápa támogatja ENSZ migrációs csomagját

A pápa támogatja ENSZ migrációs csomagját

Rezsicsökkentés helyett áramütéssel felérő drágulást kaptak a vállalkozók az év végére

Rezsicsökkentés helyett áramütéssel felérő drágulást kaptak a vállalkozók az év végére

Van, ahol már most 11 centis a hótakaró – fotók

Van, ahol már most 11 centis a hótakaró – fotók

Kemény legény: 30 millió forint a legdrágább eladó hazai Hummer

Kemény legény: 30 millió forint a legdrágább eladó hazai Hummer