Tetszett a cikk?

Ismét vizsgálódik a Nemzeti Nyomozó Iroda a három és fél évvel ezelőtti, nyolc halálos áldozattal járó móri bankrablás ügyében – értesült a Magyar Nemzet.

A móri bűncselekmény miatt első fokon végleges életfogytiglani fegyházra ítélt Kaiser Ede védőjének, Dezső Antalnak nincs tudomása a bejelentésről, de a napilapnak leszögezte: a vizsgálódás valószínűleg a holnap kezdődő másodfokú eljárásra nem lesz hatással. Ha azonban az ügyészség komolyan vette és az adatokat továbbította a rendőrségnek, akkor azt ki kell vizsgálniuk.

A Magyar Nemzet információja szerint a bejelentést két vádlott tette, akik erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt álltak. A szlovák és magyar állampolgárságú férfiak védője, Faragó Lajos a lapnak megerősítette, hogy a hatóság foglalkozik az üggyel.

Elmondta, hogy a beadványban a vádlottak azt állítják: információik vannak arról, hogy a móri bankrablást mikor, kik, hogyan követték el, miért torkollott többszörös emberölésbe, kik adták erre az utasítást, és miféle gazdasági bűncselekmény leplezése miatt kellett épp a móri bankfiók ellen ilyesfajta merényletet elkövetni. A két férfi mindezeket okiratokkal is tudja bizonyítani - közölte Faragó. „Nem ez az első alkalom, hogy ügyfeleim az esetről be akarnak számolni a rendőrségnek, de mindeddig az adatokat nem vették komolyan” - állította, de nem árulta el, hogy honnan származnak ügyfelei információi. Annyit közölt még, hogy a vádlottak cserébe csak korrekt eljárást kértek a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól.

A Fővárosi Bíróságnak nincs tudomása ilyen tartalmú bejelentésről, ugyanakkor a beadvány valahogy mégis eljutott az ügyészségre. Bárhogy végződik is a vizsgálat, Kaiser Ede és Hajdú László holnap a móri nyolcas gyilkosságért felel majd a Fővárosi Ítélőtábla előtt, ahol elkezdődik a másodfokú eljárás. A tanácselnök egyelőre három, egymás után következő napot tűzött ki, és vélhetőleg csütörtökön dől el, hogy mikor hirdet jogerős határozatot.

Az elsőfokú ítélet szerint három éve Kaiser részvételével nyolc embert öltek meg a móri Erste Bankban. A fiókból két férfi jött ki. A gyilkost, azóta sem találják. Kaisert tényleges életfogytiglani, míg Hajdút tizenöt évi fegyházra ítélték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Négy és fél órás védőbeszéd Kaiserért

Kaiser Ede felmentését kérte védője a nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés vádja alól a móri ügyben a per pénteki tárgyalásán, a Fővárosi Bíróságon.

Itthon

Kaisernak „szimpatikus” volt a móri bank

Megkezdődött a móri bankrablás büntetőpere hétfőn a Fővárosi Bíróságon, Kaiser Ede és Hajdú László vádlottak a két éve tartó eljárás során most először tettek érdemi vallomást, melyben több vádbeli súlyos bűncselekményt beismertek, de a nyolc halálos áldozatot követelő véres cselekményt tagadják.

Itthon

Meghallgatták Kaiser Ede hozzátartozóit

Tanúmeghallgatással folytatódott a móri bankrablás büntetőpere szerdán a Fővárosi Bíróságon. Tanúként hallgatták ki a volt barátnőt, és annak édesanyját.

Gyurcsány Ferenc népszavazásig vinné az ingyenes koronavírusteszt kérdését

Gyurcsány Ferenc népszavazásig vinné az ingyenes koronavírusteszt kérdését

OT rendszámos Kispolszkit kínálnak eladásra Győrben

OT rendszámos Kispolszkit kínálnak eladásra Győrben

Újra munkába áll a YouTube moderátorserege

Újra munkába áll a YouTube moderátorserege