szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP és az SZDSZ közötti ellentét állhat az úgynevezett Szatmári-ügy felelevenítésének hátterében – állítja Kövér László. A Fidesz politikusa szerint mindez ürügy Magyar Bálint eltávolításához.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a "kémügyet" ürügyül akarja felhasználni Magyar Bálint oktatási miniszter eltávolításához. "Lehet, hogy az MSZP és az SZDSZ között egyébként hajszálrepedésekként érzékelhető törésvonalak mögött nagyobb problémák vannak" - mondta az ellenzéki politikus egy szegedi lakossági fórumon azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága várhatóan egy hét múlva hallgatja meg a "kémügyről" összeállított jelentést.

A Fidesz választmányi elnöke szerint, ha újra a közérdeklődés középpontjába kerül ez az ügy, annak biztosan nem a fideszesek lesznek a vesztesei, hanem "azok a kormányzati politikusok, akiknek a nevei minden nap elhangzanak majd".

A Magyar Nemzet című napilap augusztus 22-én írt arról, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal leleplezett és "kiszorított" egy házaspárt, amely a román titkosszolgálatnak dolgozott. A magyar sajtó az akkor közölt szignó és adatok alapján Szatmári Tiborral, illetve feleségével, Szatmári Ildikóval azonosította a "kémházaspárt". A sajtóban megjelent hírek szerint intim kapcsolat volt Szatmári Ildikó valamint egy volt és egy jelenlegi miniszter között.

Pénteken a Nemzetbiztonsági Kabinet már foglalkozott a "kémüggyel". Juhász Ferenc honvédelmi miniszter úgy nyilatkozott: "Az ügynek olyan, politikai természetű vonzatai is vannak, amelyek mindenféleképpen érdekesek és izgalmasak a nemzetbiztonsági bizottság és a parlament politikai erői számára.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

A román hírszerzés cáfolja, hogy bármi köze lenne Szatmáriékhoz

Semmi köze a Magyarországon kémkedéssel meggyanúsított házaspár ügyéhez a Román Hírszerző Szolgálatnak (SRI) – jelentette ki Radu Timofte, a SRI igazgatója azon a találkozón, amely titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti bizottság és a hírszerző szolgálat vezetői között zajlott Bukarestben.

HVG Itthon

Szatmári: „agyrém az egész”

„Ha kém vagyok, kérek-e letelepedési engedélyt? Itt maradok-e azután, hogy lebuktam?" Szatmári Tibor a HVG kérdéseire válaszol – olykor kérdésekkel.

Társadalom

A Szatmári-változat

Ahhoz képest, hogy nemzetárulással vádolnak, minden más mellékes - indokolta a feleségével együtt kémbotrány...

Hét nap

SZATMÁRI-ÜGY: FORDULAT

A Szatmári házaspár nem kémkedett Romániának - ez derül ki a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) által az Országos...

Videó: Madárral ütközött az Air Force Two, rajta az amerikai alelnökkel

Videó: Madárral ütközött az Air Force Two, rajta az amerikai alelnökkel

Húszezer néző előtt rendeznek F1-es futamot októberben

Húszezer néző előtt rendeznek F1-es futamot októberben

Nem létező emberekről generálnak fényképet, már így is születnek a Facebookon kamuprofilok

Nem létező emberekről generálnak fényképet, már így is születnek a Facebookon kamuprofilok