szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Legyen a változás éve 2006. - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap a párt szövetségi gyűlésén a budapesti Sportarénában. A Fidesz elnöke szerint pártja 17 év alatt az ország legnagyobb és legszervezettebb politikai közösségévé vált. Hiller István MSZP-elnök szerint bűnbánó kampányt kezdett a Fidesz.

"Javaslom, hogy legyen 2006 a változás éve. A változást az emberek akarják, tehát a történelem diktálja. Ha nem történik meg, hazánk végérvényesen leszakad, visszasüllyed az elmaradottságba, belefullad a szegénységbe" - mondta a pártelnök mintegy 12-13 ezer meghívott előtt.

Orbán Viktor
© orbanviktor.hu
A változás lényege, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek, a változás után pedig egyszerre lesz jelen Magyarországon a szabadság és a biztonság - fogalmazott. Hozzátette: cél, hogy a tisztes polgári élet munkával mindenki számára elérhető legyen, ugyanakkor, mint fogalmazott, azt "senki nem ígérheti, mi sem, hogy munkával bárki eljuthat a luxusbaloldal gondtalan és fényűző életének a szintjére". Hangsúlyozta: a változás után mindenkinek jár a védelem, értékeinek és érdekeinek, illetve eszméinek védelme. "Ez lesz a védett társadalom" - mondta. Mindenkire szükség lesz, ez lesz az emberhez méltó élet Magyarországon aztán a Kárpát-medencében - jelentette ki.

"A mi szövetségünk a jövő szövetsége erős és kiegyensúlyozott, ezért a jövő szövetségének kell a változás élére állnia" - mondta Orbán Viktor, aki szerint a Fideszt éretté tette az idő. A politikusoknak nem tesz rosszat, ha néha fenékbe billentik őket - ez nekünk sem ártott - jegyezte meg. Szerinte a magyaroknak új kitörési pontokra, saját magyar felemelkedési modellre van szükségük a megváltozott világgazdasági feltételek között. "A 21 század teret nyit számunkra magyaroknak. Nem a területi nagyság, nem a nyersanyagkincs, hanem a képesség, a tudás és a munka számít majd igazán. És ebben mi magyarok jól állunk" - mondta.

Kiegészítené az értékrendet

A pártelnök szerint a jövő vitája nem az, hogy hogyan kezeljük a munkanélküliséget, hanem, hogy hogyan teremtsünk teljes foglalkoztatást, nem arról kell vitázni, hogy hogyan támogassuk a családokat, hanem, hogy hogyan ismeri el az állam a gyermekvállalás költségeit. "A jövő vitája nem az, hogy hogyan tartsuk távol a nemzet testvéreinket, hanem az, hogy létrehozzuk a határokon átnyúló magyar gazdasági térséget" - mondta. Közölte: a Fidesz hármas értékrendjét - munka, család nemzet - ki kell egészíteni a tisztesség fogalmával.

Hiller: bűnbánó kampány
Bűnbánó kampányt kezdett a Fidesz - mondta Hiller István, az MSZP elnöke vasárnap Budapesten a Fiatal Baloldal kampánynyitó rendezvényén. Bűnbánó kampányt folytatnak, arról beszélnek, hogy sok mindent elrontottak, de bánva már ezt, majd jobban csinálják - mondta a kormánypárti politikus.Lehet-e egy fizetett hirdetéssel azt mondani, hogy bocs, miközben négy évvel ezelőtt, a választások idején barátságok, munkahelyi közösségek mentek tönkre, az ország egyik fele az ország másik felének hajtókáján figyelte a kokárdát - tette fel a kérdést az MSZP elnöke.
Mint mondta, vannak olyan hibák, amelyeket nem akarnak még egyszer elkövetni, több türelemre van szükség, és nem vezették be a közvetlen demokrácia formáit sem, ezért a nemzeti konzultációt folytatni kell. Szerinte a jó dolgokat folytatni kell függetlenül attól, hogy melyik kormányhoz kötődik, így meg kell őrizni a 13. havi nyugdíjat, a sorkötelezettség eltörlését, és az egyszerűsített vállalkozói adót is.

A rossz dolgokon viszont változtatni kell: új gazdaságra, kevesebb adóra, több munkahelyre, adócsökkentésre, vállalkozás ösztönző rendszerre, kevesebb bürokráciára és politikusra, közvetlenebb demokráciára van szükség - fejtette ki. Mint mondta, tudja, hogy a támadások "első számú célpontja lesz" a következő időszakban ugyanakkor hozzátette: "Én bírni fogom, de készüljetek fel ti is".

Orbán Viktor, bemutatta azt a brossúrát, amelyet minden résztvevő megkapott. Ebben arra kérik az embereket, hogy jelentkezési lapon jelezzék, ha részt akarnak venni a Változás 2006. programban és tevékenyen segíteni akarják a kampányt.

„Kiütötték a ház falait”

Azért van itt a változás ideje, mert a kormányzati izgágaság helyett újra a nyugodt erőre van szükség - jelentette ki. A pártelnök szerint a nemzeti konzultáció üzenete egy mondatban összefoglalva az, hogy Magyarország változásért kiált.

Mint mondta, azért kellett öt hónappal a választások előtt összejönni, hogy levonják a nemzeti konzultáció tanulságait. A válaszok egyik legfontosabb tanulságának azt tartotta, hogy a rendszerváltás függetlenséget és szabad életet ugyan hozott az embereknek, ám jólétet, tisztességes versenyt nem, "a biztonságot pedig inkább vitte, mint hozta". A pártelnök azt mondta, a jövő évi költségvetési törvényjavaslat éppen a legvédtelenebb emberektől veszi el a pénzt.

A volt miniszterelnök megjegyezte, hogy 2002-ben már nem az útra kelésre szavaztak Magyarország polgárai és a kormány azt ígérte, otthonosabban fogja elrendezni a dolgokat. Ehelyett - mint mondta - "kiütötték a ház falait, leszakították a tetőt és masírozást vezényeltek". Hozzátette: ennek lett áldozata a Széchenyi-terv, az otthontámogatási rendszer, a gyermekek után járó adókedvezmény.

Orbán Viktor szerint a változás ideje azért is eljött, mert fogy az ország és az emberek pénze, adósságuk viszont nő, a munkának már nincs becsülete, az árak európaiak, a jövedelmek ezt meg sem közelítik, mert "kifizetődőbb ma Magyarországon ügyeskedni, mint dolgozni, és a szélhámosok többre viszik, mint a becsületesen dolgozó emberek".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Téma lett a Fidesz "vadplakátozása"

Jogi eszközökkel lép fel a Fővárosi Önkormányzat a Fidesz ellen a "vadplakátozás" miatt – közölte az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője.

MTI Itthon

A Fideszt sejti a Magyar Vizsla mögött az MSZP

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint felvetődik a kérdés, hogy a Magyar Vizsla címen terjesztett kiadvánnyal a Fidesz kapcsolta-e "csúcssebességre" negatív kampányát, vagy az újság mögött tényleg egy pártoktól független civil szervezet áll. A kiadó szerint a lap mögött álló Adózók Érdekvédelmi Szövetségének nincs pénze, az újság felajánlásokból készült.

hvg.hu Itthon

A Fidesz továbbra is a választás legnagyobb esélyese

A Marketing Centrum október végi felmérése szerint bár az MSZP és a Fidesz támogatottsága közti különbség csökkent egy kicsit, kormánypárti áttörésről egyáltalán nem beszélhetünk. Továbbra is a Fidesz a „most vasárnapi” parlamenti választás esélyese. A választási valószínűséget is figyelembe véve a Fidesz 40, az MSZP 33, míg az SZDSZ 5 százalékon áll.

MTI Itthon

Fideszesek nélkül marad A szólás szabadsága

Amíg a Magyar Televízió vezetése nem indít belső vizsgálatot A szólás szabadsága című műsor október 23-i adásával kapcsolatban, és nem vonja le a szükséges konzekvenciákat, illetve nem nyújt garanciát arra, hogy hasonló eset a jövőben ne forduljon elő, addig a párt politikusai nem vesznek részt a műsorban.

Hét nap

FŐVÁROSI FIDESZ-VISZÁLY

Öt tartózkodás mellett szavazta meg a múlt csütörtökön a fővárosi közgyűlés Hont András fideszes önkormányzati...

Egy vágányt akartak lerakni, 120 000 éves orrszarvú maradványaira bukkantak a szomszédban

Egy vágányt akartak lerakni, 120 000 éves orrszarvú maradványaira bukkantak a szomszédban

Megvan a 2020-as Aegon Irodalmi Díj shortlistje

Megvan a 2020-as Aegon Irodalmi Díj shortlistje

Romániában is megjelent a koronavírus

Romániában is megjelent a koronavírus