szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sok százan, a szervezők becslése szerint 6-8 ezren gyűltek össze a budapesti Felvonulási térre meghirdetett demonstráció kezdetére, hogy az egyházi közoktatási intézmények jövő évre tervezett, általuk elégtelennek tartott támogatása ellen tiltakozzanak.

Hardy F. Gábor, a megmozdulást szervező Szülői Közösségek elnöke az MTI-nek nyilatkozva szégyennek nevezte, hogy az utcára kellett vonulniuk jogaik érvényesítéséért. Mint mondta, "statisztikai csalás", hogy az egyházi iskolák nagyobb támogatást kapnának, mint az önkormányzatiak, cáfolta továbbá, miszerint bárhol is kötelezővé tették volna a diákok számára a részvételt.

A téren, a szakadó esőben a diákok, szülők és különböző csoportok iskolákat névvel demonstráló táblákkal, valamint nemzeti zászlókkal vonultak fel.

A tüntetők módosító indítvány előterjesztését követelték a jövő évi költségvetési tervezethez Magyar Bálint oktatási minisztertől. Az erről szóló, miniszterhez intézett petíciót Hardy F. olvasta fel, majd a dokumentummal a résztvevők 200 fős csoportja gyalogosan elindult az Oktatási Minisztériumhoz.

A demonstráción a szülők és intézmények képviselői mellett felszólalt Pápai Lajos győri katolikus megyés püspök is, aki kijelentette: követeljük, hogy a költségvetési törvény tervezetének módosításával szüntessék meg a diszkriminációt, a jogegyenlőtlenséget, és állítsák helyre az egyenlő finanszírozást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Egyházi iskolák demonstrálnak pénteken a fővárosban

Az egyházi fenntartású közoktatási intézmények jövő évi finanszírozásának elégtelen volta miatt tartanak demonstrációt pénteken délelőtt 11 órakor az egyházi iskolák a fővárosban, a Felvonulási téren - közölte a szervező Szülői Közösségek elnöke.

Hét nap

EGYHÁZI TÜNTETÉS

A tavaly decemberihez (képünkön) hasonló demonstrációt szerveznek az egyházi iskolákba járó gyermekek szülei péntekre...

MTI Világ

Csökken az egyház támogatása Spanyolországban

Az egyház nagyvonalú állami támogatásának csökkentését jelentette be a spanyol szocialista kormány hétfőn, két nappal a hittanoktatás fakultatívvá tétele elleni nagyszabású madridi tüntetés után.

Hamarosan elkészül Roman Abramovics új megajachtja, amely 180 milliárd forintba kerül

Hamarosan elkészül Roman Abramovics új megajachtja, amely 180 milliárd forintba kerül

Visszavesz új videokártyája teljesítményéből az Nvidia, hogy az ne váljon a kriptobányászok játékszerévé

Visszavesz új videokártyája teljesítményéből az Nvidia, hogy az ne váljon a kriptobányászok játékszerévé

Népszava: Megszületett a döntés az Európai Néppárt új működési szabályzatáról

Népszava: Megszületett a döntés az Európai Néppárt új működési szabályzatáról