szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még mindig nem történik semmi Matthäus ügyében, az MLSZ-elnökségi ülése határozatképtelen volt, két tag - a közlés szerint - nem tudott eljönni. Mivel a testület létszáma a szövetség december 21-i közgyűlésén - a lemondásokat követően - 14-ről kilencre csökkent, nem lehetett megtartani a megbeszélést. Így nincs még döntés Matthäus szerződéséről.

Az MLSZ honlapja szerint az országos utánpótlás-programról, az OTP-MOL Bozsik Labdarúgó Akadémia szponzori szerződéseinek meghosszabbításáról és a 2012-es Európa-bajnokság megrendezését célzó pályázati munka folytatásáról tárgyalt volna a testület.  
   
Egy hónapon belül ismét közgyűlést kell tartani és döntést kell hozni a könyvvizsgálói jelentésről, amely a szövetség gazdálkodását vizsgálta. E szerint Lothar Matthäus szövetségi kapitány két év alatt összesen 250 millió forintot kapott - az összeg nagyobb részét különböző szerződéseken keresztül -, míg a válogatott menedzserének, Pellady Péternek a cége 74 millióval gazdagodott. A szakvezető szerződése december 31-én lejárt, jövőjéről az elnökségnek kell dönteni.
   
A kapitány október óta többször kijelentette, szívesen folytatná a munkát Magyarországon. Az elnökség - szintén októberben - felhatalmazta Bozóky Imrét, hogy tárgyaljon a német szakvezetővel a szerződéshosszabbításról. Az elnök többször jelezte, hogy Matthäus maradása mellett van. A német szakember jelenleg Tirolban pihen a családjával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Decemberben döntenek Matthäus sorsáról

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége több mint hétórás pénteki tanácskozásán nem tárgyalt Lothar Matthäus szövetségi kapitány jövőjéről. A szakember év végén lejáró szerződéséről a következő ülésén, decemberben dönt a testület.

MTI Itthon

Matthäus: "szóban már megállapodtunk a folytatásról"

"Szóban már megállapodtunk a folytatásról" – mondta a jövőjét firtató kérdésre válaszolva Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtök este, a Ronaldo és Zinedine Zidane fémjelezte düsseldorfi jótékonysági mérkőzés után a német DSF televízióban.

MTI Itthon

MLSZ: hátrányos szerződéseket kötöttek?

Lothar Matthäus két év alatt 250 millió forintot kapott az MLSZ-en keresztül, míg a válogatott menedzsere, Pellady Péter cége 74 milliót. Matthäus keresménye 50 millió, a többit különböző szerződéseken keresztül kapta - számol be az index.hu. A könyvvizsgáló cég szerint az MLSZ-re nézve hátrányosak egyes szerződések.

MTI Itthon

Matthäus: "Fogalmam sincs a politikáról"

Értetlenségének adott hangot Lothar Matthäus, mert elképzelhető, hogy lesznek olyan játékosok, akiket klubjuk nem akar elengedni a válogatott amerikai túrájára. Matthäus egyben azt is megmagyarázta, mit keresett a Fidesz hétvégi rendezvényén.

MTI Itthon

Kisteleki: "az MLSZ elnökségében csalók ülnek"

Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőszámú vezetője cáfolta Kisteleki István ligaelnök állítását, mely szerint 200 millió forintos adóhiányt és 500 milliós jogtalan elszámolást állapított meg a felügyelő bizottság által felkért könyvvizsgáló.

MTI Itthon

Matthäus: a magyar fociban többet hazudnak, mint a politikában

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti együttes olyan tehetséges, fiatal játékosokból áll, akiknek túl korán jöttek a világbajnoki selejtezők. A szakember úgy véli, hogy 2-4 év múlva lehet eredményes a gárda, ha hagyják érvényesülni.

Fittipaldi helyettesíti a megégett Grosjeant a következő F1-es futamon

Fittipaldi helyettesíti a megégett Grosjeant a következő F1-es futamon

Megtiltotta a minisztérium Demeter Szilárdnak, hogy beszéljen az ATV-ben

Megtiltotta a minisztérium Demeter Szilárdnak, hogy beszéljen az ATV-ben

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa