szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jászladányi iskolaügy bírósági tárgyalásával egy időben mintegy 15-20-an tüntettek Szolnokon az iskolai szegregáció ellen tiltakozva, s támogatásukról biztosítva a felperes Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közigazgatási Hivatalt.

"A megyei közigazgatási hivatal által a jászladányi önkormányzat ellen az önkormányzati iskolaépület egy részének bérbeadásáról szóló perben várunk a mai napon pozitív ítéletet" - nyilatkozta Tóth Olivér, a szervezet titkára, a "Ne válasszátok szét a gyerekeket!", "Jász-Gyászladány" feliratú transzparenseket a kezükben tartó résztvevők csendes demonstrációján.
   
Közölte: szervezetük mindenképpen megkérdőjelezi a jászladányi alapítványi iskola létét, és további lépéseket terveznek, bármilyen bírósági döntés is születik. A mostani demonstrációt újabbak követhetik - tette hozzá.
   
A jászladányi iskolaügyben a felperes azt kéri, hogy jogi úton kötelezzék a települési önkormányzatot a tulajdonában lévő iskolaépület szerintük törvénysértő megosztásának megszüntetésére.
   
Az épületben az önkormányzati iskola mellett, bérlőként, alapítványi általános iskola is működik, amely ellen a helyi romák egy része megléte óta tiltakozik, mert tevékenységét kirekesztőnek tartja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Jászladány: javaslat a két iskola szétköltözésére

Kállai László, a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet vezetője azt javasolja, költözzön el az önkormányzati iskola épületéből a jászladányi alapítványi oktatási intézmény, s ez megszüntetné a "nyilvános szegregációt".

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi

Napi egy pohár alkohol is növeli a pitvarfibrilláció kockázatát, de előnye is van

Napi egy pohár alkohol is növeli a pitvarfibrilláció kockázatát, de előnye is van

Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb

Bagatell ügynek állította be Navalnijét a Kreml-szóvivő, de kilóg a lóláb