szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem kettő, csupán egy fekete doboz volt a Magyarországon lezuhant szlovák katonai repülőgépen - közölte vasárnap a TASR hírügynökséggel a szlovák fegyveres erők szóvivője.

Juraj Liska védelmi miniszter egy televíziós beszélgetésben azt mondta, hogy a meglelt fekete doboz sérült, de nem tudja, hogy a berendezés károsodása milyen mértékben nehezítheti meg a beleset körülményeinek feltárását.

Kiderült az is, hogy szombat estétől eszméleténél van és már beszélni is tud a szerencsétlenség egyetlen túlélője, a kassai kórházban fekvő Martin Farkas. És az a hivatalosan meg nem erősített hír is elhangzott, hogy a baleset körülményeit vizsgáló szakértők valószínűleg már ma este megpróbálnak beszélni a túlélővel.

Időközben a hejcei Borsó-hegyen - rendkívül kedvezőtlen időjárási és terepviszonyok között- befejeződött a repülőgép roncsainak járművekre pakolása. A roncsok több ezer darabját Szlovákiába viszik. A szállítmány elindul a szlovák határ felé.

A szlovák hatóságok hét teherautóval, egy autóbusszal és három személyautóval érkeztek vasárnap reggel a katasztrófa helyszínére. Hamarosan az utolsó kocsi is megérkezik Hejcére, és rendőrségi felvezetéssel indulnak a határ felé. Magyar oldalról a határig kísérik a konvojt, ott átadják a szlovákoknak.

A szállítmány vasárnap este érkezik Eperjesre, ahol minden darabot alapos szakértői vizsgálatnak vetnek alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Lezárták a Hejcére vezető utat

A rendkívül zord időjárás miatt lezárta a rendőrség a Hejcére vezető utat annak érdekében, hogy a szlovák katonai szállítógép roncsainak szállítását ne gátolja más jármű.

MTI Itthon

Elindultak a hejcei roncsokért

Tegnap befejeződött a helyszíni szemle a csütörtök este balesetet szenvedett szlovák katonai szállítógép helyszínén, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce fölött magasodó Borsó-hegyen.

MTI/hvg.hu Itthon

Magyarok vizsgálják a szerencsétlenség okait

A repülőszerencsétlenség áldozatait elszállították Szlovákiába. Az egyetlen túlélőt a kassai kórházban ápolják. A szakemberek pénteken megkezdték a fekete doboz kivételét, a vizsgálatokat a Magyar Katonai Légügyi Hivatal végzi.

MTI Itthon

Vasárnap este hófúvás várható

Holnap estig felszakadozik a felhőzet, ám újabb fellegek érkeznek. Vasárnap +1 és -5 fok köztött alakul a hőmérséklet nap közben.

MTI Itthon

Várhatóan vasárnap szállítják el a gép roncsait Kassára

A rendőrség szombat délután átszállította a csütörtök este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce fölött magasodó Borsó-hegyen lezuhant szlovák katonai szállítógép fekete dobozát arra a szlovák bázisra, ahol annak tartalmát kiértékelik, elemzik - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

MTI Itthon

Megsérült egy helyszínbiztosító határőr Hejcén

A szlovák katonai repülőgép balesetének helyszínbiztosítása során szombat délelőtt megsérült egy magyar határőr Hejce mellett. A kisvárdai kórházban délután már meg is műtötték a fiatal férfit - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyógyintézet traumatológus főorvosa.

MTI Itthon

Napokat vesz igénybe a mentés

Nem fejeződik be pénteken a mentés a Borsod megyei Hejce közelében lezuhant szlovák repülőgépnél. A kassai katonai repülőtérre szállítják a csütörtök este lezuhant szlovák katonai repülőgép roncsait és fekete dobozát; a vizsgálatokat a Magyar Katonai Légügyi Hivatal végzi.

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó

Merkel: Németország segíthet a Szputnyik V uniós engedélyeztetésében

Merkel: Németország segíthet a Szputnyik V uniós engedélyeztetésében

Bemutatták a szegedi tram-traint – Fotók

Bemutatták a szegedi tram-traint – Fotók