szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Meghiúsult a sztrájk esetén biztosítandó minimális szolgáltatásról tartott egyeztetés a Magyar Rádióban, miután mind a két alelnök, mind a kuratórium elnöke azt mondta, hogy nincs törvényben előírt joga egyeztetni a kérdésben.

Az indoklás szerint a műsorrendet érintő kérdések elnöki hatáskörbe tartoznak, a nap folyamán ezért levélben fordul a kormányfőhöz az intézmény sztrájkbizottsága. Ebben azt kérik, hogy Gyurcsány Ferenc jelölje ki azt a személyt vagy intézményt, akivel vagy amellyel tárgyalhatnak a kérdésről a fél éve elnök nélkül működő intézmény dolgozói.

„Több óráig beszélgettünk” ezután – nyilatkozta Kisfalvi Mária, a sztrájkbizottság egyik tagja. Hangsúlyozták, hogy folytatják a bértárgyalásokat. A menedzsment – amely tavaly decemberben még nem számolt béremeléssel – jelenleg több üzletiterv-változatot dolgoz ki párhuzamosan, amelyek a fizetések más-más mértékű emelésével számolnak.

A kollektív szerződés csak azt szabályozza, hogy sztrájk esetén mely területen hány munkatársnak kell dolgoznia, azt azonban nem, hogy milyen műsort kell szolgáltatni munkabeszüntetés idején, mondta el az egyeztetés előtt Kisfalvi Mária.

Sztrájk esetén „nem a műsoridő, hanem a műsorszolgáltatás csökkenne: elsősorban híreket és zenét szolgáltatna a Magyar Rádió, és a tartalom szűkülne be” – közölte kedden, néhány nappal a sztrájkbizottság megalakítása után Hollós János igazgatásszervezési alelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

MR: maradnak az elbocsátott rádiósok

Törvénybe ütközőnek, ezért semmisnek ítélte a Magyar Rádió (MR) kuratóriuma a testület elnökségének egy héttel ezelőtti határozatát, amelyben a közszolgálati médium két alelnöke munkáltatói jogok gyakorlására kapott felhatalmazást.

MTI Itthon

Nincs főnök a Magyar Rádióban

A Magyar Rádiónál nincs, aki gyakorolná a munkáltatói jogokat vagy szerződéseket hosszabbíthatna meg. Az alelnök döntésképtelennek nevezte az intézményt.

Kiránduló nővel erőszakoskodott egy 19 éves férfi a budai hegyekben

Kiránduló nővel erőszakoskodott egy 19 éves férfi a budai hegyekben

Videót mutattak be Elon Muskék majmáról, amelyik gondolatokkal videojátékozik

Videót mutattak be Elon Muskék majmáról, amelyik gondolatokkal videojátékozik

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön