szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kilencven embert kellett eddig kitelepíteni a belvíz miatt az ország öt megyéjében - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

© Vas Népe/Benkő Sándor
Hajdú-Bihar megyében 32, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 53, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy, Békés megyében 3, Bács-Kiskun megyében egy ember kényszerült elhagyni otthonát. Folyamatosan változik a kitelepítettek száma, mert míg néhányan hazamennek, mások elhagyják otthonukat, délelőtt még 98-an voltak kitelepítve. Nőtt az elöntött terület nagysága, ami jelenleg 174 ezer hektár, és 115 önkormányzatnál rendeltek el belvízvédelmi készültséget. Debrecen környékén nincs kritikus helyzet; három településen - például Tégláson és Bárándon - van érvényben harmadfokú készültség, negyvenkettőn másodfokú, a többin elsőfokú a védekezési fokozat. A tűzoltóknak csütörtökön délelőtt száz helyszínen kellett menteniük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Újabb ház vált veszélyessé a belvíz miatt

Két idős embert ideiglenesen ki kellett költöztetni életveszélyessé vált házukból Biharkeresztesen. A károsultakat rokonoknál helyezték el. Tizenöten visszaköltözhettek hajdúhadházi otthonaikba.

MTI Itthon

Száz lakóházat veszélyeztet a belvíz

A belvíz hét településen okoz komoly gondokat Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Az elöntések több mint száz lakóépületet, 330 ember otthonát veszélyeztetik.

MTI Itthon

Belvízvédelmi készültség három szabolcsi körzetben

A hóolvadás hatására Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három körzetében alakult ki jelentősebb belvíz, a Krasznán pedig kisebb árhullám indult el - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Mesterdiploma vagy pénzkeresés? Az informatikusok az utóbbit választják

Mesterdiploma vagy pénzkeresés? Az informatikusok az utóbbit választják

Jogerős börtönt kapott a kutyáját éheztető veszprémi férfi

Jogerős börtönt kapott a kutyáját éheztető veszprémi férfi

Harc közben, a fronton halt meg Csád elnöke

Harc közben, a fronton halt meg Csád elnöke