szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A dunai árvíz miatt elsősorban a Dunakanyarban kell forgalomkorlátozásra számítani - közölte az Útinform szerdán.

A 2-es főutat Sződligetnél és Vácnál zárták le. Gödnél a 2/A jelű útra terelik a forgalmat, onnan a kosdi csomóponton át lehet bejutni a városba. Lezárták a főutat Dunakeszi és Budapest között is. Minden járművel a 2/a jelű út felé kell kerülőt tenni.

A 10-es főút Süttő és Neszmély között nem járható. Tardos felé lehet kerülni. A 11-es főút változatlanul zárva Leányfalu és Tahi között, Dunabogdányban, Visegrád és Dömös-, Basaharc és Pilismarót-, valamint Esztergom és Tát között.

Közúton nem közelíthető meg Tahitótfalu, Dunabogdány, Pilismarót, Dömös, valamint a Szentendrei-sziget települései (Kisoroszi, Tahitótfalu, Pócsmegyer, Szigetmonostor, Horány, Surány). Szentendre felől csak Leányfalu, Alszeghy térig közlekednek a távolsági autóbuszok. Visegrád a Pilisen keresztül érhető el. Esztergomba a Pilisen át, vagy Dorog felől lehet eljutni.

A 12-es főút a 2-es főút és Verőce között nem járható. Nagymaroson is lezárták a főutat, a járműveket a közeli mellékutcákba irányítják. A településre csak a helyi lakosokat és az árvízi védekezésben résztvevőket engedik be. Verőce és Szob között 12 tonnás súlykorlátozást vezettek be, a nehezebb járműveknek a Márianosztra – Kóspallag útvonalon kell kerülni.

Lezárták az 55-ös főutat a Duna-híd és Pörböly között. Bajánál tehát nem lehet átjutni a túlpartra, a szekszárdi Duna híd felé kell kerülni - közölte az Útinform.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Árvízhelyzet óráról órára - szerda

A Margitszigeten, Római-parton, Pünkösdfürdőn és Csepelen tartják magukat az eddig elkészített védművek, kedden önkénetes építették tovább a gátakat. A Duna szerda éjjel tetőzött a fővárosi szakaszon. Kövesse nyomon az árvízzel kapcsolatos történéseket, intézkedéseket óráról órára a hvg.hu-n.

Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából

Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából

Optimális étrend: fiatalon inkább zsírt, idősebben szénhidrátot érdemesebb bevinni

Optimális étrend: fiatalon inkább zsírt, idősebben szénhidrátot érdemesebb bevinni

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne