szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Ne hagyd magad, Feri!", "Igen tesszük a dolgunk" feliratú transzparenseket lobogtató Gyurcsány-szimpatizáns tüntetők fogadták csütörtökön Egerben a miniszterelnököt, aki választási körútja során rehabilitáción átesett városrészt avatott a hevesi megyeszékhelyen.

Csak egy-egy, a kormány politikájával való elégedetlenséget kifejező füttyszó hangzott fel a kormányfő érkezésekor a település főutcáján. Azok a nemzetek emelkednek fel, akik mernek, kockáztatnak, változtatnak és erőfeszítéseket tesznek – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc mintegy 200-300 ember előtt megtartott kampánygyűlésen Egerben.

A kormányfő az általa is teljesített budapesti félmaratoni táv példáján érzékeltetve az ország jelen helyzetét arról szólt, hogy ott is a kitartás, a lankadatlan újrakezdés hozza a sikert. Ha valaki csak az ösztöneire hallgat, abbahagyja, hiszen minden lépésért meg kell küzdeni, "ám megértettem, hogy muszáj végigmenni az úton, nincs más választás" – magyarázta törekvéseit a politikus

Az igazi dilemma az – folytatta –, hogy közelében vagyunk nyolcezer milliárd forintnyi, az unió által biztosított fejlesztési lehetőségnek, ám ezt csak akkor használhatjuk fel, ha hozzátesszük a magunkét. Frissen felújított kórház és szabadidőközpont, új műfüves focipálya és felújított utak – ezek jellemezték az elmúlt négy évet a városrész felújításán kívül – sorolta az elmúlt négy év eredményeit Nagy Imre, a város szocialista polgármestere, aki újraindul a poszt elnyeréséért. Sokan azt mondják ez kampányfogás, de sok ilyen kampányfogásunk legyen a jövőben – fogalmazott az önkormányzati vezető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

HVG-interjú Gyurcsány Ferenccel

Vitatja a reformok kidolgozatlanságát kifogásoló kritikák jogosságát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki szerint a konkrét megoldások világában a bírálók is nagyfokú tanácstalanságot mutatnak.

MTI Itthon

Gyurcsány: nincs pénz béremelésre

A kormány nem tud több pénzt adni a traumatológusok béremelésére, mert nincs - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az egészségügyi szakma képviselőinek tartott előadása után.

MTI Gazdaság

Gyurcsány: hatékonyan akarunk elkölteni 8 ezer milliárdot

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint karakteres fejlesztési programot kell formálni a 2007-2013-as időszakban ahhoz, hogy a rendelkezésre álló összesen 8 ezer milliárd forintot a leghatékonyabban költse el az ország. Gyurcsány Ferenc erről a Nemzeti Fejlesztési Tanács (NFT) alakuló ülésén beszélt kedden Budapesten. A Fidesz hevenyészett munkának nevezte a fejlesztési tervet.

Népszava: Egy iskolát már be kellett zárni a tanárok tesztelése nyomán

Népszava: Egy iskolát már be kellett zárni a tanárok tesztelése nyomán

Elsőbbséget kapnak a postán a nyitáskor az idősek

Elsőbbséget kapnak a postán a nyitáskor az idősek

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány